Liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu (foto), a declarat, marti, ca social-democratii depun toate eforturile pentru a-i convinge pe colegii din arcul guvernamental ca este timpul sa renunte la mentalitatea de regiment, de cazarma "pe care le-a inoculat-o PDL", si ca trebuie sa voteze motiunea de cenzura pe care o vor depune partidele opozitiei.
"Motiunea de cenzura, credem noi, ca va fi un moment special in viata tuturor parlamentarilor, fiindca ei au o mare problema atunci cand se intorc in teritoriu. Am vazut la iesirile in strada, care s-au petrecut zilele acestea, deja sunt atacate sediile de partide ale PDL. Ei nu i-au trimis in Parlament ca sa le voteze lichidarea, ci i-au trimis tocmai sa-i ajute si sa-si respecte programul de guvernare. Facem eforturi sa-i convingem pe unii colegi de-ai nostri, in al 12-lea ceas, sigur, ca e timpul sa renunte la mentalitatea de regiment, de cazarma pe care le-a inoculat-o PDL si sa se intoarca la oameni, la cei care i-au trimis in Parlament", a spus Ilie Sarbu.
Senatorul social-democrat a adaugat ca la motiunea de cenzura parlamentarii vor da "un vot al disperarii". "Daca nici acum nu reusim sa trimitem Guvenul Boc acasa si sa-l inlocuim cu un Guvern, sigur, care sa se ocupe de primele zece probleme, sa zicem, ale tarii si dupa aceea sa faca alegeri anticipate, cred ca Romania nu-si va mai gasi busola, nu se va mai putea intoarce la un echilibru pe care este firesc si normal sa-l aiba o tara membra a Uniunii Europene", a mentionat Ilie Sarbu.
Social-democratii vor depune motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Boc imediat dupa Congresul Extraordinar al PSD din 16 octombrie, a anuntat duminica presedintele PSD, Victor Ponta.