Stiinta politica romaneasca va avea un reprezentant de marca. Acesta va fi presedintele PUR, Dan Voiculescu, care a adresat ieri o scrisoare presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, prin care il informeaza ca s-a inscris la o serie de cursuri in strainatate pentru obtinerea doctoratului in stiinte politice. Ca atare, senatorul isi motiveaza viitoarele absente de la lucrarile Camerei superioare a Parlamentului.
Voiculescu a declarat ca a tinut sa faca publica o astfel de scrisoare pentru a demonta zvonurile potrivit carora absentele sale ar fi cauzate de necesitatea unei operatii de cancer. Liderul PUR a mentionat ca, fiind constant principiilor sale de perfectionare continua si in credinta ca astfel poate servi mai bine intereselor tarii, a decis inceperea doctoratului. Teza, intitulata “O noua forma de organizare politica - societatea umanista“, va fi pregatita la Universitatea din Richmond. Dan Voiculescu a precizat ca, in timpul absentei sale, partidul va fi coordonat de Daniela Popa, vicepresedinte al Camerei Deputatilor.
Liderul umanist nu este preocupat doar de performantele sale universitare, ci si de reabilitarea imaginii sale. Voiculescu s-a aratat deranjat de acuzatiile din mass-media potrivit carora ar fi fost ofiter de Securitate, ar fi avut legatura cu unele conturi secrete ale lui Nicolae Ceausescu si ar fi pagubit statul roman prin neplata unor marfuri catre fosta intreprindere de comert exterior Dunarea. De aceea, Voiculescu a adresat o scrisoare CSAT si presedintelui Traian Basescu, prin care solicita verificarea existentei si, daca este necesar, desecretizarea din arhiva SIE a oricaror documente care-l privesc direct.