Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o scrisoare presedintelui Traian Basescu in care ii cere sa desecretizeze si sa prezinte cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro. "Domnule presedinte, constatam cu ingrijorare ca problema implicarii institutiei prezidentiale in scandalul de trafic de influenta ia amploare. Avand in vedere suspiciunile aparute si pentru ca opinia publica sa cunoasca adevarul, va solicitam dumneavoastra si institutiilor abilitate ale statului sa desecretizati si sa prezentati cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, in perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, din postura de presedinte, cu fostul ministru al Economiei si Comertului Codrut ßeres", se arata in scrisoarea trimisa de Voiculescu lui Basescu.
Liderul PC precizeaza ca solicitarea este facuta cu buna credinta si are la baza declaratiile permanente facute de seful statului in timpul mandatului pentru promovarea transparentei si corectitudinii oamenilor politici. Presedintele PC l-a acuzat recent pe presedintele Traian Basescu de trafic de influenta, sustinand ca seful statului i-ar fi cerut fostului ministru al Economiei Codrut ßeres sa intervina pentru furnizarea de energie ieftina societatii Alro Slatina.
Problema contractelor de furnizare a energiei electrice a fost intens dezbatuta anul trecut, mai multi politicieni afirmand ca o serie de firme cumpara energie ieftina de la producatorii-stat, pe care o revand apoi unor companii detinute tot de stat.
"La Palatul Cotroceni nu se fac inregistrari ale convorbirilor telefonice, prin urmare nu detinem convorbirile. Daca domnul ßeres detine aceste convorbiri, sa le faca publice", a declarat consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Ea nu a putut preciza numarul sau continutul convorbirilor telefonice pe care Basescu le-ar fi avut cu ßeres. "Domnul ßeres ar trebui sa faca aceste precizari", a spus Saftoiu. (Dan Ghetu)