Dan Voiculescu, co-autor al programului anticriza propus de Alianta PSD+PC, sanctioneaza lipsa de profesionalism si coerenta a actualului executiv.
Referindu-se la afirmatia ministrului Economiei, Adriean Videanu, conform careia introducerea impozitului forfetar a fost o eroare a actualului Guvern, Dan Voiculescu a declarat, "dupa sase luni in care toti economistii veritabili au sustinut ca impozitul forfetar este o catastrofa pentru economia nationala, informatia a ajuns, in sfarsit, si la urechile ministrului Economiei. Inocenta cu care domnul Videanu a recunoscut ieri aceasta eroare este alarmanta".
"In conditiile celei mai grave crize economice din istorie, Romania este condusa de amatori, de urechisti care nu au invatat niciodata notele economiei. Avem nevoie de specialisti adevarati, de oameni care au demonstrat ca inteleg in profunzime parghiile economice. Este momentul sa ne trezim, nu mai avem nici timp, nici loc pentru experimente sau pentru ministri-saltimbanci. Trebuie sa lasam deoparte orice simpatii si antipatii politice, avem nevoie de un Guvern de responsabilitate nationala. Cred ca un Executiv cu Ilie Serbanescu, Mihai Tanasescu sau chiar Dinu Patriciu ar fi mult mai eficient decat acesta cu domnii Boc, Pogea sau Videanu", a precizat Voiculescu.