Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu a declarat, cu referire la intentia presedintelui Traian Basescu de a dizolva Parlamentul dupa 7 decembrie, ca, "declaratiile sunt facute la nervi si disperare si nu trebuie bagate in seama. Ideea ca un presedinte poate dizolva Parlamentul dupa ce nu mai este presedinte, este hilara si surprinde doar reactia nervoasa a unui politician care pierde puterea.
Ingrijorator nu este ca Traian Basescu o sa dizolve Parlamentul, ingrijorator este ca incapatanarea si natura conflictuala a presedintelui anuleaza orice posibilitate de rezolvare a crizei politice care costa bani si locuri de munca."
"In ultimele doua luni de zile, recunosc ca am fost suprins de Traian Basescu pe care il stiam un politician suficient de abil si foarte calculat. Incepand cu propunerea vizand legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri si finalizand cu respingerea lui Klaus Iohannis, Traian Basescu se dovedeste un politician total instabil, care a renuntat la orice fel de calcul si prudenta. Din pacate, acest tip de comportament iresponsabil al sefului statului il platesc toti romanii din buzunarul lor", a declarat Dan Voiculescu.