Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat marti la RFI ca liberalii vor vota orice motiune de cenzura depusa de PSD, care sa duca la caderea Guvernului Boc, si nici nu se vor uita "foarte mult" la textul documentului.
"Sustinem orice fel de motiune de cenzura, care sa duca la caderea Guvernului Boc. Nici macar textul, chiar daca PSD doreste sa introduca in textul motiunii solutii social-democrate, spiritul constitutional al unei motiuni de cenzura in Romania este acela de a schimba Guvernul. Asadar, nu ne vom uita foarte mult nici macar la textul motiunii, o vom vota, pentru ca aceasta este finalitatea constitutionala", a explicat Mihai Voicu.
Purtatorul de cuvant al formatiunii da de inteles ca in cazul in care Executivul actual cade, viitorul Guvern va trebui format din PNL si PSD. "O motiune de cenzura se aproba prin formarea unei noi majoritati parlamentare, majoritate care ar trebui sa ramana stabila si dupa aceasta motiune. Suntem dispusi sa participam la un Guvern, suntem dispusi sa sustinem, de asemenea, un Guvern independent, de tehnocrati, care sa aiba un mandat limitat in timp si care, eventual, acest mandat sa se imcheie cu alegeri anticipate".
Intrebat daca PNL ar sustine un Guvern minoritar PSD, Mihai Voicu a raspuns : "N-am discutat acest scenariu, un Guvern minoritar PSD, de aceea momentan ma abtin sa dau un raspuns, dar, daca vreti, orice e mai bun decat Guvernul Boc".
Declaratiile lui Voicu sunt surprinzatoare in conditiile in care in ultimele doua zile, liderii PNL, in frunte cu presedintele Crin Antonescu, au spus ca nu vor vota in orice conditii motiunea initiata de PSD, ci doar atunci cand opozitia va veni cu un plan alternativ de guvernare. De altfel, Mihai Voicu insusi a scris luni un material pe blog in care ii critica pe pesedisti ca nu vin cu o solutie post-motiune, desi se asteapta ca liberalii sa le fie alaturi in daramarea guvernului Boc.