Cum Internetul face parte din viata fiecaruia dintre noi, pe Internet putind gasi tot ceea ce te intereseaza sau cel putin citeva piste in acest sens, am incercat sa vedem cit de vizibili sint parlamentarii galateni in paginile virtuale.

Am fost curiosi sa vedem cite rezultate gaseste un motor de cautare, pe Internet, atunci cind treci in bara de cautare numele parlamentarilor galateni. Metoda a fost foarte simpla si este la indemina oricarei persoane care are un calculator conectat la Internet. Ca motor de cautare am folosit cel mai uzitat instrument virtual in domeniu, si anume Google. Pentru fiecare ales am luat ca referinta primele cinci grupuri de pagini afisate de Google dupa ce am dat cautare dupa numele parlamentarului.

Levente Szekely

Deputatul UDMR, surpriza alegerilor din 2004 pentru judetul Galati, ales de peste 300 de persoane, este destul de mult vizibil pe Internet. Prima pagina afisata de motorul de cautare Google este site-ul Camerei Deputatilor, urmat apoi de cel al Institutului de Politici Publice unde apare statistica activitatii parlamentare a deputatului galatean: 6 luari de cuvint in plen, 5 initiative legislative, nici o interpelare sau intrebare adresata de la tribuna Camerei Deputatilor si o prezenta la vot de 72,85%. Printre proiectele de legi semnate si de deputatul UDMR Levente Szekely se numara Legea Calului, lege pentru care demnitarul a militat intens. Unul dintre articolele aparute in presa centrala preia declaratiile deputatului galatean referitoare la oportunitatea adoptarii Legii Calului, dar si replicile hazlii referitoare la numele dat acestei legi: "Poate initiatorii se vor gindi la alt titlu, pentru ca acesta creeaza discriminare. Iepele sint uitate si fara ele nu am avea cai", si-a exprimat punctul de vedere peremistul Gheorghe Funar.

De asemenea numele deputatului UDMR apare si in diverse site-uri in limba maghiara, dar si in diferite pagini ce fac referire la organismele si organizatiile minoritatilor nationale.