Verzii din tara noastra s-au organizat si vor sa rupa gura tirgului la urmatoarele alegeri. Mai exact, deputatul Petru Lificiu a vorbit simbata, la Galati, despre acordul incheiat intre PER si Partidul Verde, alianta formata purtind numele de Alianta Verde - Ecologistii. Acordul a fost semnat de Petru Lificiu din partea PER si Gheorghe Ionicescu din partea Partidul Verde.

"Scopul principal al politicilor ecologice il constituie asigurarea unui mediu curat pentru sanatatea populatiei, dar si spargerea cercului vicios al saraciei si deteriorarii mediului, asigurarea unei cresteri economice curate, reale si inovative", a declarat Lificiu.

De asemenea verzii si-au propus "sa incurajeze orice forma de initiativa privata in domeniul protectiei mediului si a factorilor de mediu: calitatea aerului, calitatea apei, protectia naturii, reconstructia ecologica".

Petru Lificiu a precizat ca Alianta Verde - Ecologistii si-a stabilit un plan foarte clar in ceea ce priveste urmatoarele alegeri. "Obiectivele Aliantei sint obtinerea a cel putin doua locuri in Parlamentul European pentru perioada 2007-2009, depasirea pragului electoral de 5% la alegerile generale parlamentare din 2008 si participarea la formarea Guvernului". Fostul social-democrat a mai spus ca Alianta Verde are portile deschise pentru toti oamenii politici care nu au reusit sa-si gaseasca locul in nici una dintre formatiunile importante de pe scena politica nationala.

"Am vorbit deja cu fosti membri ai PDSR, PDAR, PS si ai altor formatiuni care au disparut pur si simplu sau au fuzionat cu alte partide. E vorba despre oameni care, desi sint valorosi, nu au reusit sa-si gaseasca locul", a explicat Lificiu.

Verzii sustin ca a venit timpul ca romanii sa se apuce de munca. In plus, ecologistii cred ca partidele aflate in acest moment la guvernare isi vor indrepta atentia in scurt timp spre proiectele "verzi" daca doresc ca europenii sa nu regrete ca au lasat Romania sa intre in UE.