Viorel Manzu si Nicolae Bacalbasa au cheltuit 900 de milioane de lei pentru alegeri si au devenit victime ale uninominalului. Cu toate acestea, le multumesc oamenilor ce au avut incredere in ei si le-au acordat votul.

Vizibil marcati de intorsatura pe care au luat-o rezultatele alegerilor parlamentare, Viorel Manzu si Nicolae Bacalbasa, social - democratii ce s-au luptat in cursa pentru un post de senator, au tinut sa le multumeasca galatenilor care au avut incredere in ei si le-au acordat votul. Daca Viorel Manzu s-a rezumat la a transmite un mesaj de multumire catre galateni, colegul sau, Nicolae Bacalbasa, l-a dublat, insa a accentuat si subiectul capcanelor votului uninominal, cand esti pe primul loc la numarul de voturi, dar castiga altul...

"Ma simt obligat, ca depozitar al multor sperante ale galatenilor, de a le multumi, pe de o parte, si de a le explica anumite lucruri. Am participat la aceste alegeri stiind de la bun inceput ca sunt nu alegeri uninominale, ci alegeri in acelasi timp uninominale si proportionale, ceea ce, din punctul meu de vedere, distorsioneaza votul democratic. Dar, in acelasi timp, reprezinta un pas inainte in raport cu alegerile pe lista. Deci a fost o situatie pe care mi-am asumat-o cu buna-stiinta si care face ca, in situatia in care am castigat detasat alegerile in Colegiul senatorial 3 Galati, sa consider faptul ca nu am atins calitatea de senator dat fiind un rezultat al unui contract la care m-am angajat cu buna-stiinta", a precizat Nicolae Bacalbasa, care le-a promis galatenilor ce au avut incredere in el ca va incerca sa ii ajute din postura de medic si din cea de profesor.

Aproape un miliard de lei vechi pentru uninominal

Daca social-democratul Viorel Manzu a precizat ca a cheltuit pentru aceasta campanie aproximativ 400 de milioane de lei vechi, din surse proprii si sponsorizari, Nicolae Bacalbasa spune ca a scos pentru acest scrutin nu mai putin de jumatate de miliard de lei vechi, bani pe care, in mare parte, i-a luat de la tatal sau care ii avea pusi bine, "pentru zile negre". Acesta spune ca nu a acceptat sponsorizari pentru ca lui personal nu ii place "sa se vanda". Cu toate acestea, cei doi social-democrati sunt optimisti ca isi vor acoperi cheltuielile de la aceasta campanie, dar ca nu le pare rau ca i-au risipit pentru acest scrutin.