Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, joi, ca repetarea alegerilor in comuna Vidra, din judetul Ilfov, reprezinta o tentativa de frauda a PSD, spriinita de PNL si de BEC.
Adriean Videanu s-a declarat revoltat de "tentativa de frauda a PSD, cu sprijinul PNL si BEC, in judetul Ilfov", prin repetarea alegerilor din localitatea Vidra. "Ceea ce intereseaza PSD nu este corectitudinea procesului electoral, ci presedintia Consiliului Judetean, datorita intereselor PSD legate de mafia terenurilor", a sustinut Videanu.
Liderul PDL a completat ca anularea alegerilor la Vidra este "inadmisibila", pentru ca birourile electorale ale sectiilor de votare din aceasta comuna nu au semnalat nicio tentativa de frauda sau de incalcare a legii, toti reprezentantii partidelor semnand procesele verbale. El a mai spus ca mitingul "spontan" din Vidra a aparut la 24 de ore de la alegeri, doar pentru ca PSD a obtinut mai putine voturi decit PDL in Ilfov. "Contestatia este sustinuta jalnic de declaratia unor oameni onesti care spun ca nu au fost lasati sa voteze dupa 21, in vreme ce PSD arata ca s-ar fi votat dupa 21, ora inchiderii urnelor", a aratat Videanu. El a facut un apel catre BEC sa judece "cu maturitate" cazul judetului Ilfov si sa nu fie partas la tentativa de frauda care s-ar pune la cale.
Videanu a precizat ca, mai mult decat anularea alegerilor in Vidra, repezentantul PNL in BEC, Tudor Chiuariu propune "ilegal" anularea alegerilor in Ilfov. "Astfel se demasca colaborarea PSD-PNL", a spus liderul PDL. El a adaugat ca singura miza a PSD este presedintia CJ Ilfov, pentru ca "mafia PSD, sustinuta de PNL, incearca sa puna mana pe presedintia CJ".
In Ilfov, "probabil ca o sa votam pana la toamna, pana cand Iordanescu va ajunge presedintele CJ", a spus, la randul sau, candidatul PDL la presedintia CJ, Cristache Radulescu.