Liderul executiv al democratilor, Adriean Videanu, a recunoscut ieri ca a avut o intalnire la un restaurant, la sfarsitul saptamanii trecute, cu seful statului, Traian Basescu, si cu inca doi lideri ai PD, ministrii Vasile Blaga si Radu Berceanu, dar a negat ca ar fi discutat despre o posibila alianta cu PSD, despre anticipate sau despre vreun subiect care sa afecteze relatia PNL-PD.
"A fost o invitatie, pe care eu am adresat-o domnului presedinte, ca, impreuna cu doi colegi, Vasile Blaga si Radu Berceanu, sa mancam impreuna la pranz, intr-un local, restaurantul Potcoava, din Giulesti", a afirmat Videanu.
Primarul a declarat ca doar o parte dintre informatiile aparute intr-un cotidian central legat de aceasta intalnire sunt adevarate si a spus ca afirmatiile potrivit carora s-ar fi discutat despre o relatie PD-PSD privind crearea unei alternative pentru guvernare sunt false. El a recunoscut ca s-au discutat aspecte legate de situatia sefului Statului Major General, generalul Eugen Badalan. Astfel, liderul executiv al PD a spus ca presedintele Basescu i-a informat pe cei trei democrati ca prim-ministrul, la solicitarea ministrului Apararii, a cerut punerea la dispozitie a sefului SMG si ca el va analiza si va lua o decizie in acest sens. In legatura cu informatiile potrivit carora Basescu s-ar fi urcat la volan dupa ce a consumat bauturi alcoolice, Videanu a afirmat ca acesta a servit numai apa minerala.

"Nu incercam sa facem scenarii"

Liderul democrat a mai spus ca "informatiile privind discutiile cu o latura din PSD fac parte din acel mix pe care mass-media il face intre lucruri adevarate si lucruri total neadevarate". "Nu incercam sa facem scenarii", a precizat Adriean Videanu, mentionand ca "nu s-a discutat nimic care sa puna in pericol relatia PD-PNL". Mai mult, Videanu a subliniat ca "nu s-a discutat sub nicio forma nicio relatie, nici cu tineretul PSD, nici cu Ponta, nici cu crearea unei alternative". El a adaugat ca, "daca ar fi fost cazul de scenariu", democratii ar fi gasit "cel putin 20 de locatii pe care sa nu le afle nimeni si in care sa nu fie nimeni in preajma" pentru discutarea unor astfel de subiecte. Cat despre cotidianul care a publicat articolul, presedintele executiv al PD a declarat ca "a scris neadevaruri".

De la "intoxicare" la "parsivenie"

La randul sau, presedintele TSD, Victor Ponta, a calificat drept "intoxicari" informatiile potrivit carora va intra intr-un partid popular, anuntat de un membru al PC, plan discutat de presedintele Traian Basescu si de trei lideri PD. "Am citit materialul respectiv, iar afirmatiile care ma privesc sunt minciuni de la cap la coada. Este o diversiune. Presedintele Traian Basescu nu va fi niciodata presedintele PSD", a mai spus Ponta.
De asemenea, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a apreciat ca liderii PD si Traian Basescu dau dovada de "parsivenie fara seama", facand referire la discutiile pe care acestia le-ar fi avut la intalnirea de la resturant. "A vorbi despre crearea unui mare partid popular, in conditiile in care public presedintele PD declara ca este fidel angajamentelor luate prin Protocolul Aliantei, reprezinta o parsivenie fara seama. Cred ca, in urma aparitiei acestui material, personajele care au participat la acea intalnire ar trebui sa spuna daca este sau nu adevarat", a opinat liderul PNL Bucuresti.