Democratii vor sa aplice la alegerile pentru Primaria Capitalei reteta fostului lor sef, Traian Basescu: victorie din primul tur. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat sambata la Alba Iulia ca acesta este obiectivul imediat in plan politic al PD.
El a precizat ca in perioada urmatoare PD isi va continua agenda pe care si-a stabilit-o, respectiv asigurarea unei bune guvernari si respectarea promisiunilor facute in campania electorala. a€žVa pot spune ca ambitia noastra este sa castigam Primaria Capitalei din primul tur. Cred ca avem si candidatul potrivit, si resursele politice sa indeplinim acest obiectiva€œ, a spus Emil Boc.
El a glumit spunand ca Adriean Videanu, candidatul Aliantei D.A. pentru Primaria Municipiului Bucuresti, afla in premiera despre aceasta sarcina trasata de partid.
Liderii democrati au mai decis la Alba Iulia infiintarea unei Comisii pentru Dezvoltare Locala si Regionala, coordonata de catre presedintele Partidului Democrat, avand drept scop armonizarea legislatiei in administratia publica locala, eficientizarea functionarii administratiei publice locale si accelerarea reformei acesteia, transmite corespondentul Rompres.
Comisia va fi coordonata in plan politic de Emil Boc si il va avea drept presedinte in exercitiu pe Adriean Videanu. Din comisie vor mai face parte ministrii Vasile Blaga, Sulfina Barbu si Gheorghe Barbu, presedintii Consiliilor Judetene Arad, Galati si Timis, parlamentarii Dan Carlan, Ioan Oltean si Marian Jean Marinescu, precum si primarii municipiilor Alba Iulia si Oradea, Mircea Hava si Petru Filip.