Presedintele executiv al Partidului Democrat, Adriean Videanu (foto), a declarat ieri, într-o conferinta de presa, ca PD "dezavueaza categoric maniera de a face politica a PSD, bazata pe manipularea opiniei publice".

Ziaristilor le-a fost prezentat un film de citeva minute realizat la 11 noiembrie, la Ploiesti, la o reuniune a PSD cu specialisti în medicina din judetul Prahova, în care Miron Mitrea, secretar general al PSD, face trimitere, într-o conversatie pe chat, la lansarea pe piata a discutiei "privind modul în care Basescu a santajat UDMR si PC pentru a-i aduce la guvernare", precum si la un "atac la unguri cu lasarea în ofsaid a lui Tariceanu". In film, care, dupa cum a precizat Videanu, a fost obtinut cu sprijinul jurnalistilor de la saptaminalul local "Altfel", Miron Mitrea face referire, în conversatia sa pe Yahoo Messenger, si la ideea revendicarilor sindicale ce ar fi fost sustinute de Traian Basescu. Transcriptul conversatiilor lui Miron Mitrea pe chat cu citeva persoane identificate ca "arbitru", "andraornea", "cameliaionescu1974" a fost pus la dispozitia jurnalistilor prezenti la conferinta de presa. PSD a beneficiat de "sprijinul dezinteresat al unei parti a mass-media pentru a arunca anumite bombe în opinia publica, cum ca PD si Traian Basescu au strategii subterane pentru a-l înlatura pe Calin Popescu-Tariceanu si a provoca disensiuni în cadrul Aliantei D.A.", a spus Adriean Videanu.

"Intoxicare" prin presa

Potrivit presedintelui executiv al PD, lideri marcanti ai PSD precum Miron Mitrea, Adrian Severin si Mircea Geoana sint autorii "mai multor dezinformari pe care le-au lansat adesea prin intermediul mass-media, scapind de la PSD anumite informatii care nu fac altceva decit sa vicieze viata politica romaneasca". El a afirmat ca PSD este în spatele "tuturor demersurilor de intoxicare a opiniei publice legate de asa-zisele neîntelegeri din cadrul Aliantei D.A.". Liderul democrat a mentionat ca strategia de politica negativa a PSD din ultimii cinci ani, "chiar daca nu produce efecte, lasa urme", marturie fiind extrasele din cotidianele vremii care, la un moment dat, "fara sa vrea, au facut jocul intoxicarii pe care PSD a lansat-o pe piata" cu privire la scenariile "care sint la Cotroceni, divergentele din Alianta D.A. si sustinerea sindicatelor de catre Traian Basescu". Presedintele executiv al PD a facut un apel la Mircea Geoana, presedintele PSD, ca acesta "sa aiba demnitatea sa faca publice toate aceste scenarii care, din fericire, au fost deconspirate partial de catre presa". Adriean Videanu crede ca un astfel de gest venit din partea lui Mircea Geoana este o obligatie morala, daca acesta se considera un om politic onorabil.