Doar 8 voturi mai avea nevoia motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc sa treaca. Insa, unii parlamentari au gasit de cuviinta sa puna in urne, guma de mestecat, piramidon si bucati de creta.
Cele 228 de voturi "pentru" motiune sunt insuficiente, Guvernul Boc 4 ramane in functie si poate aplica masurile de austeritate pentru care si-a asumat raspunderea.
Impotriva motiunii au votat 197. Pentru a trece, motiunea avea nevoie de 236 de voturi favorabile.
In urnele de vot s-au gasit 2 gume de mestecat, o bucata de creta si un Piramidon. Asta inseamna ca unii parlamentari au ales sa-si pacaleasca colegii, folosind obiectele mai sus amintite in locul bilelor de vot.
Senatorii si deputatii au votat cu bile la motiunea de cenzura.
Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a exprimat dezamagirea si tristetea cu privirea la rezultatul motiunii de cenzura, subliniind ca ii blameaza pe toti ceilalti 198 de parlamentari care au votat impotriva acestei motiuni.
"Sunt foarte dezamagit si foarte suparat pentr ca viata a milioane de romabni a stat in mana a 8 parlamentari", a declarat Ponta dupa numararea voturilor.
Potrivit liderului PSD, Guvernul Boc nu mai are legitimitate si ii sugereaza lui Traian Basescu sa-i ceara demisia lui Emil Boc.
"Acet guvern nu mai are legitimitate si este un guvern care nu va reusi sa faca niciun lucru bun in Romania. E de datoria lui Traian Basescu sa-i ceara demisia lui Emil Boc", a precizat acesta.
Ponta a reiterat faptul ca PSD mai are o motiune de cenzura si ca va ataca legea la Curtea Constitutionala.
Deputatul Viorel Hrebenciuc a declarat ca Guvernul a obtinut "o victorie impotriva poporului roman".