Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca cere ca pensiile si salariile militarilor, medicilor, profesorilor si magistratilor sa nu fie atinse de masurile propuse de presedinte si de guvern.
"Salariile si pensiile sa nu fie atinse de masurile propuse de guvern, inclusiv cele ale pensionarilor care se inscriu sub acea limita de 1000 de RON, salariile militarilor, medicilor, profesorilor si magistratilor sa nu fie atinse de masurile propuse de presedinte si de guvern. In schimb, bugetul Presedintiei, al Parlamentului, al Guvernului sa fie redus cu pana la 50%, inclusiv salariile parlamentarilor, sumele forfetare si cheltuielile de bunuri si servicii. In masura in care toate aceste reduceri facute de la structurile centrale nu sunt suficiente, putem discuta inclusiv cu guvernul cu cei de la putere pentru a gasi noi formule prin care sa se faca noi reduceri la cheltuielile bugetare, dar totul in ideea si scopul de a nu fi atinse pensiile si salariile militarilor, profesorilor, medicilor si magistratilor", a declarat Ponta.
Ponta a mai spus ca social-democratii nu participa la sedinta CES unde se discuta masurile asumate de Guvern cu FMI, deoarece presedintele Basescu incearca sa faca opozitia "partasa" la masurile de austeritate.
Social-democratul a mai spus ca PSD e dispus sa discute cu sindicatele: "Vom sprijini, neviolent, dar prin toate mijloacele democraticem aceste proteste".