AGERPRES informeaza: "Ponta si Antonescu admit posibilitatea unei aliante electorale intre PSD si ACD".
'Presedintele PSD, Victor Ponta, si presedintele PNL, Crin Antonescu, au declarat, miercuri, la Realitatea tv, ca exista posibilitatea constituirii unei aliante electorale intre social-democrati si viitoarea constructie politica - Alianta de Centru-Dreapta, care se va parafa intre PNL si PC, la inceputul saptamanii viitoare.
Liderul social-democrat a apreciat ca, din punctul sau de vedere, PSD si noua constructie politica pot candida pe liste comune, pot avea candidati comuni la Consiliile Judetene sau candidati comuni la functiile de presedinte sau de premier, doar daca cele doua constructii se vor intelege asupra agendei politice, respectiv a ceea ce au de facut ca principale partide de opozitie.
"Da (este posibila o alianta electorala), daca ne intelegem pe ceea ce inseamna agenda de facut, ce credem ca e bine de facut pentru tara. Dupa aceea, din punctul nostru de vedere, al PSD, putem vorbi si de liste comune si de candidati comuni, de exemplu la Consiliile Judetene, candidati comuni de presedinte, premier comun daca ne intelegem pe prima parte, aceea de substanta. Aceea cred ca e partea mai grea, nu partea de intelegere politica de dupa", a precizat Ponta.
Intrebat daca va fi formalizata constructia dintre PSD si ACD, liderul PSD a precizat ca, din punctul sau de vedere si al social-democratilor, exista "toata deschiderea si toata vointa in acest sens"."Noi ne dorim acest lucru, fiindca este si din partea Aliantei de Centru Dreapta exista", a afirmat Ponta.
La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat, ca o eventuala alianta electorala intre ACD si PSD pentru viitoarele alegeri, poate fi luata in calcul "la unul dintre, sau la toate scrutinele". "Nu am luat o decizie in acest sens in PNL, dar cred ca este o varianta si, din punctul meu de vedere, este o varianta de dorit. (...) Inainte de a avea un candidat unic la presedintie si un premier comun cred ca e mai important sa vorbim despre o alianta electorala care va avea liste comune la parlamentare sau, in alta ordine de idei, la anumite categorii din alegerile locala si dupa aceea, daca avem in comun convingerea ca putem gasi un candidat comun care sa ocupe functia de premier si pe cea de presedinte, dar nu prin compensatie, pentru ca este normal cand intri intr-un proiect politic asa cum il dorim noi pe niste ani si cu niste orizonturi mari pentru societatea romaneasca sa ai ca reprezentant un prim-ministru sau un candidat pentru Presedintie sau candidat de premier", a afirmat Antonescu. '