MEDIAFAX: Ponta: Fara PSD nu castiga nimeni prezidentialele

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat din nou ca intentioneaza sa il sprijine pe Crin Antonescu pentru functia de presedinte, dar ca se va "ascunde" daca sondajele ar arata ca ii afecteaza acestuia campania, adaugand insa in acelasi timp ca "fara PSD nu castiga nimeni prezidentialele".
El a afirmat din nou, la RTV, ca va avea grija sa nu il traga in jos pe liderul PNL, Crin Antonescu, in campania pentru alegerile prezidentiale de anul viitor, mentionand insa ca, potrivit ultimelor sondaje, nu este chiar "o piatra de moara" pentru acesta.
"Daca cumva - deocamdata, lucrurile nu arata asa in sondaje, mai degraba arata ca sunt un ajutor pentru domnul Antonescu - daca pana la anul, in toamna, voi fi o ghiulea de picior, in mod sigur ma voi ascunde, nu vin sa-l trag in jos. Pe de alta parte, insa, fara PSD nu castiga nimeni prezidentialele. Apreciez ca domnul Antonescu a vorbit de mine, nu de PSD" , a spus Ponta.
Atentionat ca presedintele Traian Basescu a cistigat de doua ori alegerile prezidentiale fara PSD, Ponta a raspuns ca acest lucru nu se mai intampla.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca daca ajunge la concluzia ca succesul candidaturii sale la Presedintie depinde de a umbla sau nu de mana cu premierul Victor Ponta, nu va mai candida.
El a sustinut ca i-a transmis personal lui Victor Ponta, desi acesta "poate nu o crede", faptul ca scopul sau ultim nu este acela de a ajunge presedinte al Romaniei indiferent cum si in orice situatie.
Presedintele PNL a tinut sa sublinieze faptul ca actualul premier a ajuns in functie si pentru ca el i-a fost alaturi.