Ora de Iasi informeaza : TONUL S-A DAT LA IASI: PC, SINGUR. Cadoul lui Ponta pentru Nichita, candidatura sub umbrela USL

Victor Ponta a adus la Iasi vesti bune pentru liderii locali ai USL Gheorghe Nichita si Relu Fenechiu.
Ponta a spus ca situatia de la Iasi, cu doi candidati la primarie, nu poate ramane asa, semn ca PSD nu accepta dizidenta lui Tudor Ciuhodaru.
Liderul national social-democrat a lansat la Iasi ideea ca PC sa mearga singur la locale, caz in care USL ar fi formata doar din PSD si PNL.
"Situatia de la Iasi e anormala, cu care nu m-am impacat. O consider in continuare impotriva ideii cu care s-a constituit USL. Alianta a fost constituita de Crin Antonescu si mine, de catre PNL si PSD pentru a coaliza tot ce inseamna opozitie impotriva lui Basescu si a PDL-ului. N-a fost constituta ca sa ne luam unii de la altii cate ceva. Nu este o situatie inchisa si nu ma multumeste. Cred si avem anumite semne ca in final sa mergem pe ideea ca PC la alegerile locale sa se prezinte peste tot singur in alegeri. Vor fi partenerii nostri dupa aceea", a spus Victor Ponta.
Prezenti la conferinta de presa a lui Victor Ponta, Nichita si Fenechiu n-au scos un cuvant pe aceasta tema, insa este evident ca ambilor le convine varianta ca PC sa mearga singur la locale, iar PSD si PNL sub umbrela USL.
Mai mult, Fenechiu a spus ca ii ureaza lui Nichita, de ziua lui, un nou mandat la primarie, adaugand ca PNL nu a vandut primaria, pentru ca aceasta este deja a PSD.
"Sunt realist, noi aveam o sansa infima sa castigam primaria. Unii de la noi (PNL - n.r.) spera ca primaria e o mare afacere si insista pentru ea, insa eu il sustin pe Nichita", a spus Fenechiu.
Victor Ponta si Liviu Dragnea au participat in aceasta seara la Ateneul Tatarasi la sedinta Consiliului Judetean al PSD Iasi. La reuniune a fost invitat si seful liberalilor ieseni Relu Fenechiu.
Intrunirea s-a desfasurat cu usile inchise.