Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Radio France International ca modificarea Constitutiei nu reprezinta o prioritate absoluta.
In opinia sa, depasirea crizei economice si sociale este o prioritate pentru Partidul Social Democrat. "Modificarea Constitutiei pentru noi nu este o prioritate absoluta. Prioritatea absoluta este iesirea din criza, somajul, pensiile, ceea ce afecteaza viata de zi cu zi. Constitutia, asa cum e ea trebuie imbunatatita, categoric, dar o avem din 1991, de acum 19 ani, criza o avem de acum un an si in mod sigur, pentru noi, prioritatea numarul unu este situatia economica si sociala", afirma liderul social-democrat.
De asemenea, Ponta a reamintit ca PSD se opune ideii de Parlament unicameral. "Mergand si pe atributiile sporite care vor fi date regiunilor, prin ceea ce am semnat si presedintele a semnat, chiar daca nu a citit tot Tratatul de la Lisabona si anume pe o autonomie mai mare si puteri mai mari date regiunilor si Parlamentelor nationale, in mod sigur ne dorim sa avem reprezentate comunitatile locale, adica consilierii locali, judeteni, primarii in cadrul Parlamentului, pentru legiferarea referitoare la viata de zi cu zi a autoritatilor locale", a explicat liderul PSD.
In ceea ce priveste lucrurile in cazul Voicu, situatia este transata, nu se mai pune problema reluarii votului in Senat. "Am discutat cu presedintele Comisiei Juridice din Senat, domnul senator Grebla si mi s-a explicat ca s-au respectat absolut toate procedurile in cazul domnului Voicu si ca nu se mai pune problema, in mod serios vorbind, politic si juridic, reluarii unui vot", a declarat Ponta.
"Lucrurile sunt transate atat din punctul nostru de vedere ca partid, cand am spus foarte clar ca domnul Voicu, ca orice alt om de altfel trebuie sa mearga in fata judecatorilor, cat si din punctul de vedere al Senatului. Domnul Mircea Geoana, in dubla sa calitate, de presedinte al Senatului, dar si de membru PSD cred ca trebuie sa actioneze tocmai pentru a proteja Senatul si partidul de orice interferente in actul justitiei, indiferent de considerentele personale, pe care poate le are", a mai spus Victor Ponta la RFI.