PSD are nevoie de mai multa consecventa, iar aceasta caracteristica o poate invata chiar de la presedintele onorific al partidului, Ion Iliescu, a declarat vineri seara Victor Ponta, in calitate de invitat la Conferinta judeteana extraordinara a PSD Bistrita-Nasaud.
"Cred ca mai mult decat orice imi doresc un pic de consecventa. Ma gandeam de ce il asculta toata lumea pe domnul Iliescu cand vorbeste -si de ce il aplauda in picioare, ca nu il iubim toti pe domnul Iliescu. Dar omul acesta, de 60 de ani, este consecvent. Noi nu putem sa fim sase luni consecventi sau sase saptamani sau sase zile. Imi doresc foarte tare sa fim foarte consecventi si in interior. Imi doresc foarte tare sa mi se spuna ce am de facut pana in 2012 si, in 2012, cu cine o sa ma aliez si cu cine nu o sa ma aliez si sa stim, cat de curand, pe cine punem candidat in 2014", a spus Ponta.
Vicepresedintele PSD a facut referire in special la faptul ca pozitia partidului sau in relatia cu PD-L s-a schimbat de prea multe ori, incluzand decizia de a intra la guvernare alaturi de democrat-liberali si, apoi, de a parasi guvernul, decizii care au fost in acelasi timp salutate si criticate de catre membrii de partid.
Victor Ponta le-a vorbit social-democratilor bistriteni si despre proiectul sau, "Romania corecta", prin care incearca o reorganizare pe colegii a partidului, un recensamant real al membrilor de partid, dar si stabilirea unei conventii anuale, care sa acorde un vot de incredere sau de neincredere partidului. "Daca noi nu ne schimbam deloc, va fi foarte dificil. Nu cred ca doar o schimbare de persoana este suficienta sau, daca nu o sa mai fie Mircea Geoana, o sa castigam o suta de procente. Problema este daca urmatorii doi ani si jumatate o sa ii folosim ca sa ne cream propriul nostru proiect", este de parere Ponta.
Vicepresedintele PSD nu a vrut sa rosteasca numele celui pe care il va sustine la functia de presedinte, dar a precizat ca nu va face parte nici din echipa lui Mircea Geoana, nici din cea a socrului sau, Ilie Sarbu. Victor Ponta a marturisit, de asemenea, ca inca nu si-a revenit din socul pierderii alegerilor prezidentiale de catre Mircea Geoana, caruia i-a reprosat in principal vizita in miez de noapte acasa la Sorin Ovidiu Vantu. "Eu am muncit mai mult in campania prezidentiala decat am muncit pentru mine, ca sa ma aleg deputat, am pus mai mult suflet. In noaptea aceea, daca aveam o arma la mine, cred ca o foloseam. Nu am fost prezent nici la investirea guvernului, nici la juramantul depus de domnul Basescu, pentru ca inca nu pot sa ii vad. Sunt niste broscoi asa de mari, apropo de colegul dumneavostra de aici (Ioan Oltean, presedinte PD-L Bistrita-Nasaud - n.r.), nu ca nu pot sa ii inghit, nici nu pot sa deschid gura cand ii vad. M-am simtit frustrat si suparat. Sigur ca prima suparare se indreapta catre candidat, intotdeauna e asa, dar nu doar Mircea Geoana este de vina", a mai spus Ponta.