www.romaniatv.net informeaza: Victor Ponta a anuntat, duminica, pe Facebook, ca ii va solicita presedintelui Klaus Iohannis sa-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.
"Azi medicii au decis ca pot fi externat. Urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente. In maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni.
Maine dimineata, voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada. Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor", a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.
Șeful Executivului a suferit o interventie chirurgicala la genunchiul stang intr-o clinica din Turcia. Marți, premierul a scris pe Facebook ca operatia a fost "mult mai complicata decat se anticipa" si si-a exprimat increderea ca "pana in decembrie" va putea din nou sa faca spor.
El a dat asigurari ca se va intoarce "mai sanatos si mai puternic". "Vreau sa-i asigur si pe cei care "se bucura" de necazul meu ca ma voi intoarce mai sanatos si mai puternic!".