Victor Ponta, presedintele Tineretului Social-Democrat (TSD), a declarat ieri ca ideea organizarii unui Congres extraordinar al PSD este „o mare greseala“.

Ideea organizarii unui Congres extraordinar al PSD are din ce in ce mai putini adepti in randul social-democratilor. Ieri, Victor Ponta a catalogat un astfel de eveniment ca „o mare greseala“ si i-a cam mustruluit pe seniorii partidului. „Parca tinerii au devenit mai intelepti decat unii seniori. Eu cred ca problema noastra actuala este sa ne batem cu Traian Basescu, sa ne batem cu Alianta, sa ne pregatim pentru viitoarea guvernare. Nu cred ca avem nici timp, nici chef de congrese sau de certuri interne. Daca vreunul dintre liderii nostri are un orgoliu mai mare decat interesul nostru ca partid, poate sa cedeze el si sa plece si sa ne lase pe cei care vrem sa ne batem cu Traian Basescu si cu Alianta“, a spus Ponta. El a apreciat ca este o mare greseala ca PSD sa discute acum despre altceva. „Suntem principalul partid de opozitie, avem principala obligatia sa nu lasam tara sa se duca cu totul de rapa, si oricare dintre noi poate sa renunte la propriile orgolii si nemultumiri ca sa fie bine pentru partid“, a declarat Victor Ponta.
Referindu-se la Ion Iliescu si la posibila sa candidatura la sefia PSD in eventualitatea organizarii unui Congres extraordinar, Ponta a spus ca isi mentine punctul de vedere exprimat inaintea precedentului congres. „Eu cred ca Ion Iliescu nu trebuia sa candideze. Cred ca trebuie sa creasca si sa prinda puteri noi generatii in PSD. In PSD nu avem probleme in privinta personalitatilor, poate avem prea multe si prea multi lideri, si uneori este dificil sa lucrezi“, a declarat Ponta.
Cam acelasi lucru il sustine si presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase. Joi, la sedinta de lucru a organizatiei PSD Giurgiu, el a pledat pentru asigurarea unitatii acestei formatiuni politice. „Nu avem nevoie acum sa ne intepam sau sa ne atacam unii pe altii. Vom vedea dupa castigarea alegerilor cum o sa asezam scaunele in jurul mesei“, a explicat liderul social-democrat. Nastase le-a mai spus social-democratilor din Giurgiu ca alegerile anticipate vor avea loc in primavara anului viitor si, de aceea, „PSD trebuie sa fie pregatit pana la ultimul om“.