Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca eurodeputatul PSD Adrian Severin trebuie sa-si dea demisia atat din PSD, cat si din Parlamentul European.
In caz contrar, spune Ponta, Severin va fi exclus din partid.
"Din punctul meu de vedere, decizia PSD e foarte clara. Severin trebuie sa demisioneze din PE si din PSD. Daca nu va considera de cuviinta sa faca asta, atunci voi declansa eu procedura pentru excluderea lui din PSD", a spus Victor Ponta.
Decizia a fost luata in urma scandalului din Parlamentul European in care a fost implicat social-democratul. Severin este acuzat ca a primit bani de la jurnalistii de la Sunday Times pentru a sustine un amendament la o lege europeana.
La 48 de ore dupa aparitia acestui scandal, spune liderul PSD, lucrurile "sunt clare": "Adrian Severin a gresit si trebuie sa-si asume responsabilitatea politica".
"Imi doresc ca ancheta PE sa stabileasca orice alt tip de responsabilitate, daca va fi cazul, dincolo de cea politica. Decizia grupului socialist din PE si PES a fost adoptata in urma cu o ora: PSD va urma in totalitate deciziile grupului socialist si al PES. Din acest punct de vedere, mentin decizia de ieri de suspendare a lui Adrian Severin pana cand grupul socialist si PES se pronunta. Din punctul meu de vedere, decizia PSD e foarte clara: trebuie sa demisioneze din PE si din PSD. Daca nu va considera de cuviinta sa faca asta, atunci voi declansa eu procedura pentru excluderea lui din PSD", spune Ponta.
Reamintim ca eurodeputatul PSD Adrian Severin a fost acuzat, printr-un material Sunday Times, ca ar fi promovat un amendament in PE, in vederea obtinerii unei sume de bani.
Reporterii ziarului britanic Sunday Times sustin ca au propus mai multor eurodeputati sa faca lobby pentru o serie de amendamente in PE, promitandu-le ca in schimbul acestora vor fi platiti cu diverse sume de bani. Adrian Severin ar fi unul din membrii PE care au cazut in capcana jurnalistilor. El ar fi promovat un amendament, iar apoi i-a anuntat printr-un email pe falsii lobbyisti, afirmand ca amendamentul de care sunt interesati a fost depus la timp. La scurt timp, el ar fi trimis o factura de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".