Agentiile de presa il citeaza pe Victor Ponta: USL propune 5 pasi pentru implementarea deciziilor de la Consiliul European

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Uniunea Social Liberala isi asuma implementarea deciziilor luate la ultimul Consilu European.

Pentru aceasta, USL propune 5 pasi:
1. Formarea unui comitet anticriza Guvern-Opozitie-BNR, care sa discute si sa aprobe masurile economice ce trebuie aplicate in aceasta perioada.
2. Adoptarea unei legi, in temeiul articolului 148 din Constitutia Romaniei, care sa cuprinda masurile decise la Consiliul European.
3. Numirea unui Guvern de tehnocrati, care va fi sustinut de USL, cu premier si ministrii tehnocrati, care sa asigure implementarea acestor masuri si organizarea de alegeri corecte si care sa nu foloseasca bugetul in interes electoral, precum o face Guvernul Boc.
4. Organizarea de alegeri anticipate, in vederea formarii unei majoritati legitime, care sa implementeze, cu un mandat popular in spate, masurile anticriza.
5. Declansarea imediata, dupa alegeri si cu o majoritate mandatata de popor, a procesului de modificare a Constitutiei Romaniei.