a€žNu vom mai face spectacol la sedintele Consiliului Judetean, ci ne vom exprima opiniile la conferintele de presaa€, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa consilierul judetean PNL Victor Manea. In acest sens, Manea a tinut sa sublinieze faptul ca proiectul initiat de el in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Judetean Constanta, cu privire la acordarea de fonduri din bugetul CJC pentru modernizarea a doua sectii importante ale Spitalului Municipal Medgidia, nu a fost aprobat de votul majoritatii consilierilor judeteni.
In opinia liderului liberal, consilierii social-democrati ce formeaza majoritatea CJC au respins proiectul initiat de el fie pentru ca au dorit sa se razbune politic pe consilierii liberali minoritari care au votat impotriva atunci cand s-a supus la vot proiectul SRL-ului Consiliului Judetean destinat a executa lucrarile la dispensarele si caminele culturale din judet, fie din rea vointa, fie din dispret fata de cetatenii din Medgidia pentru care acea unitate spitaliceasca reprezinta un obiectiv de o necesitate vitala. In acest sens, demn de mentionat este faptul ca Spitalul Municipal Medgidia beneficiaza de 2 mld. lei de la Guvern pentru modernizarea celor doua sectii, insa necesarul de bani este de 3 mld. de lei. Cum Primaria Medgidia nu dispune de fonduri pentru plata diferentei investitiei, Consiliul Judetean ar fi fost sursa care ar fi trebuit sa acopere suma necesara, insa conducerea si majoritatea consilierilor CJC nu a gasit de cuviinta sa aprobe acordarea fondurilor respective, desi bugetul Consiliului dispunea de banii necesari, in conditiile in care alte proiecte care au urmat celui initiat de Manea au obtinut fondurile necesare implementarii lor. a€žPeste 30 mld. lei din bugetul CJC au fost impartiti, cele mai multe pentru organizarea de zile ale unor comune, de manifestari sportive si artisticea€, a afirmat Victor Manea. In privinta SRL-ului dorit de conducerea Consiliului Judetean, Manea a declarat ca liberalii nu sunt impotriva societatilor comerciale, insa nu doresc ca banii destinati construirii de dispensare si camine culturale sa fie acordati unei astfel de firme, ci direct consiliilor locale ale localitatilor beneficiare. La randul sau Ovidiu Cupsa, consilier judetean PNL, prezent si el la conferinta de presa a subliniat faptul ca intre consilierii judeteni liberali si conducerea CJC exista diferente de viziune in privinta punerii in practica a anumitor proiecte de interes local.

Manea sustine votul uninominal si la alegerile locale

Totodata, Victor Manea a mai precizat ca structura CJC nu functioneaza cum trebuie si conducerea acestui organism al autoritatii locale ar trebui sa ia masuri de remediere. Referitor la votul uninominal, Manea a spus ca sustine introducere lui si la alegerile locale, inclusiv pentru desemnarea presedintelui Consiliului Judetean. Cat despre alegerile generale anticipate, Victor Manea s-a pronuntat ca ele nu vor avea loc, intrucat majoritatea parlamentarilor actuali nu pot avea siguranta ca vor mai figura pe listele electorale. In acest sens, Manea a dat ca exemplu pe parlamentarul Mircea Iustian, lider al PLD Constanta care, dupa parerea sa, nu ar mai reusi sa intre pe listele electorale ale nici unui partid din Romania, astfel ca acest politician are toate motivele sa se tina de scaunul lui de parlamentar cat mai mult timp cu putinta.