Consilierul judetean liberal Victor Manea a anuntat ieri ca noul sau scop politic este instaurarea votului uninominal, prin care fiecare om este liber sa-si aleaga politicianul favorit si nu o lista impusa de un partid, lista pe care se strecoara de fiecare data o majoritate de rebuturi. Decizia lui Manea vine in continuarea protestului sau la adresa conducerii Consiliului Judetean Constanta, care refuza, fara nici un motiv, sa respecte propriile hotarari si sa acorde localitatilor constantene banii care li se cuvin. Razboiul deschis declarat de consilierul PNL conducerii CJC a inregistrat joi, cu ocazia ultimei sedinte a Consiliului, un nou episod, o data cu prezentarea la lucrari a lui Manea cu o banderola alba la bratul drept, semn al grevei japoneze in care se afla alesul local. Consilierul PNL a precizat ca gestul sau nu are nici un fel de conotatie politica, din moment ce printre orasele sau comunele carora CJC refuza sa le aloce banii cuveniti, aprobati in unele cazuri de mai bine de un an de zile, majoritatea sunt ale... PSD: Constanta, Basarabi, Cumpana, 23 August sau Dobromir.
Victor Manea sustine ca nu mai stie ce sa le mai spuna oamenilor din judet: "merg foarte des in teritoriu si nu stiu ce sa le mai explic cetatenilor, pentru ca lumea nu-l deosebeste pe presedintele Consiliului Judetean de un simplu consilier, pentru ei toti suntem in aceeasi oala si ne intreaba: "Voi, cei de la CJ, de ce nu ne dati banii?!". Consilierul liberal a dezvaluit faptul ca, la 30.06.2006, in trezoreria CJC se aflau 140 miliarde lei, suma aprobata deja de Consiliu pentru a fi distribuita localitatilor, in contul celor 22% care li se cuvin, conform legii. Cu toate acestea, alesii fruntasi refuza sa le dea drumul, in unele cazuri fiind vorba de localitati care asteapta de peste un an (Techirghiol nu a primit inca 1,5 miliarde lei, bani aprobati din 2005). "Este nevoie de o singura semnatura a lui Nicusor Constantinescu pentru a elibera acesti bani, dar pur si simplu nu vrea", a declarat Manea, care a refuzat insa sa faca public motivul invocat de presedintele CJC, sustinand ca nu e fair- play sa redea presei o discutie particulara. Tocmai de aceea, alesul liberal a ales aceasta forma de protest, renuntand totusi la gestul initial, de a nu se mai prezenta deloc la sedintele CJC, pentru ca trebuie totusi sa reprezinte interesele celor care l-au ales. Singura solutie o reprezinta votul uninominal, iar consilierul Manea si-a declarat din promovarea acestei initiative scopul sau politic: "Situatia actuala ne arata neputinta in fata unei majoritati oarbe, care nu vrea sa analizeze situatia reala din teritoriu si care se prezinta la sedintele Consiliului Judetean doar pentru ca trebuie sa se prezinte. De aceea pledez o data in plus pentru necesitatea votului uninominal in alegerea consilierilor judeteni".

Consilierul Cupsa cere demiterea functionarilor incompetenti

"Voi promova cu asiduitate acest proiect, pentru ca ma incapatanez ca cetatenii sa stie pe cine sa traga la raspundere pentru greselile facute, iar politicienii sa invete sa-i priveasca in ochi pe cei care i-au ales", a continuat Manea. Prezent si el la conferinta de ieri a PNL, consilierul Ovidiu Cupsa a scos in evidenta balbele inacceptabile ale functionarilor din aparatul CJC: "a fost sedinta cu cele mai multe inexactitati, greseli de redactare a proiectelor, o serie intreaga de hotarari fara avizul comisiilor de specialitate, dar si proiecte fara nici un fundament". "Mi-a lasat impresia ca ori conducerea CJC nu este capabila, ori trebuie facute schimbari in randul functionarilor de acolo, pentru ca se cheltuie prea multi bani", a precizat Cupsa.