Organizatia Municipala PD Galati a dat o mare lovitura pe scena politica galateana. Formatiunea condusa de secretarul de stat Mircea Toader are un nou membru - un fost membru al conducerii PC, viceprimarul Constantin Dumitriu.

Viceprimarul Constantin Dumitriu a anuntat, ieri, in mod oficial, ca a plecat din PC si s-a inscris in PD. Motivul principal pentru care omul politic a luat decizia de a-si schimba culoarea politica este reprezentat de dorinta lui de a se simti liber. Inainte sa intram in detaliile acestei povesti, facem precizarea ca ziarul nostru a anuntat ieri, in exclusivitate, ca viceprimarul va depune vineri declaratia de apartenenta politica la PD. "Sint membru al PD din 15 iunie. Nu am primit nici o functie de conducere. Sint un simplu membru. Nu imi fac griji din acest punct de vedere. Daca imi voi face treaba, vor veni si functiile", a declarat Constantin Dumitriu. "Nu s-a vorbit nimic despre acest subiect. Intelegerea a fost ca aceasta decizie sa fie anuntata dupa ce Dumitriu isi depune declaratia de apartenenta politica", a declarat si presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, Mircea Toader.

Fara interese, doar libertate

Fostul conservator a mai aratat ca un alt motiv pentru care a plecat din PC a fost acela ca nu a dorit sa fie bagat in aceeasi oala cu unii colegi de partid lacomi, care au incalcat legea pentru a se imbogati. Mai mult de atit, Dumitriu crede ca Voiculescu a tradat interesele formatiunii pe care o conduce atunci cind a cerut functia de vicepremier. In schimb omul politic este retinut atunci cind vine vorba de presedintele conservatorilor galateni, Eugen Durbaca. "Am fost unul dintre cei mai vechi membri ai Partidului Umanist Roman, apoi membru al Partidului Conservator. Am crezut in politica dusa de PC, insa Dan Voiculescu a vrut sa fie vicepremier desi a declarat ca doreste sa promoveze tinerii din partid. M-a deranjat lacomia unor colegi de partid, care nu stiu sa se opreasca si, in nebunia lor, fac si mari greseli in ceea ce priveste legea. Nu vreau sa fiu bagat in aceeasi oala. Acum merg in Opozitia locala. Filiala galateana a Partidului Democrat are o echipa foarte buna. Nu vreau sa-mi promoveze ideile politice, ci doar sa ma simt liber. Am lucrat bine in Partidul Conservator. La nivel local se face insa politica dictata de la Centru. Nu sint suparat pe Eugen Durbaca. Trebuie sa spun totusi ca nu am fost solicitat in ultimul timp sa particip la luarea deciziilor in partid", a mai declarat Constantin Dumitriu.