Viceprimarul orasului Petrila, Dumitru Rascolean, este cercetat de o comisie din cadrul primariei, dupa ce o parte a consilierilor locali au sesizat ca edilul ar fi participat cu masina primariei, de 1 Mai, la o manifestare organizata de PSD - partid in care ocupa functia de presedinte al organizatiei din Petrila si vicepresedinte al organizatiei judetului Hunedoara. Comisia care il verifica acum pe Rascolean a fost numita de primarul Ilie Paducel, care spune ca a dat ordin secretarului institutiei publice sa demareze o ancheta administrativa. In fapt, consilierii sustin ca viceprimarul din Petrila ar fi fost cu masina primariei la manifestarile de strada, pe care ar fi arborat drapelul rosu PSD si considera acest fapt un abuz in serviciu. "Daca viceprimarul a folosit masina institutiei, atunci clar este un abuz. Din cate declara acum Dumitru Rascolean, masina cu care a participat la manifestari era proprietate personala a soferului sau, motiv pentru care vom face cercetarile ce se impun", a precizat Ilie Paducel, primarul orasului Petrila.
Ancheta a inceput dupa ce consilierul independent Gheorghita Iorga a sesizat oficial autoritatile locale despre un presupus abuz in serviciu al viceprimarului din Petrila, solicitand declansarea unei anchete administrative.
Viceprimarul Dumitru Rascolean a declarat ca acuzele care i se aduc sunt false si pretinde ca la manifestarile de 1 Mai a participat cu o Dacia Nova rosie. "In acea dimineata, intre orele 8.00 si 10.00, am verificat curatenia orasului cu masina institutiei. Am terminat in dreptul Casei de Cultura si l-am trimis pe sofer sa lase masina la sediu, iar el a venit cu masina personala la manifestari", a declarat Dumitru Rascolean.
Totodata, viceprimarul neaga ca ar fi arborat la geamul masinii steagul rosu al PSD: "L-am dus la obeliscul din localitate si l-am arborat in perioada in care eram la verificat curatenia prin oras".