Ion Barca, viceprimarul comunei gorjene Turburea, a depus o noua plangere penala impotriva primarului Teodor Iloiu, intrucat acesta nu il lasa sa isi preia atributiile care ii revin prin mandat.
Cu toate ca a fost ales de cetatenii comunei Turburea - Gorj in calitate de consilier local, si apoi de colegii sai din consiliul local ca viceprimar, Ion Barca inca nu poate sa isi preia atributiile. Viceprimarul a fost dat afara din cadrul primariei prin votul consiliului local, Ion Barca fiind cercetat in urma cu peste un an de politie. La vremea respectiva, atat consilierii locali, cat si primarul Teodor Iloiu au ajuns la concluzia ca dosarul, in care in cele din urma s-a dat o solutie de scoatere de sub urmarire penala, afecta grav imaginea institutiei, iar vicele trebuia prin urmare eliminat. Ulterior, Ion Barca a scapat definitiv de dosar, insa a ramas fara functia in care fusese ales in mod legitim, prin votul colegilor sai, care apoi l-au dat afara. Pentru a-si recupera postul pierdut, viceprimarul a apelat la instanta, iar Tribunalul Gorj i-a dat dreptate.
Trei cereri, doua plangeri
De un an si trei luni viceprimarul din Turburea isi cauta dreptatea pe la instantele de Contencios-Administrativ, ultima data primind o decizie definitiva si irevocabila la Curtea de Apel din Craiova. Pana in prezent a depus la Primaria Turburea trei cereri de revenire la post, iar la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a lasat doua plangeri penale impotriva primarului Teodor Iloiu.
In acelasi timp, Ion Barca isi desfasoara activitatea de viceprimar la domiciliu, cetatenii care au diferite probleme de rezolvat venind la familia Barca acasa, in incercarea de a obtine o cerere sau pentru a solicita informatii: "Eu stiu ca sunt ales si ca m-au votat. Lumea vine si ma intreaba de ce nu sunt la primarie si vin toti acasa. Nu stiu ce sa le mai raspund, pentru ca nu sunt primit la primarie. Am depus toate actele necesare si am facut tot ce trebuia sa fac, in conformitate cu prevederile legale. Am ajuns si la Parchet... Nu stiu la cine sa mai apelez. O sa ma duc cu politia, sa intru in birou. De fiecare data cand ma duc si imi cer drepturile, primarul imi spune ca nu are timp de mine si sa vin mai tarziu. Cred ca isi bate joc de mine", a declarat Ion Barca, viceprimarul din Turburea.