Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a anuntat ca partidul sau solicita ministrilor si partenerilor de guvernare sa nu utilizeze institutiile statului in scop electoral, dand exemplul APIA, ai carei angajati ar fi impartit pliante impotriva sefului statului.
Subiectul a fost discutat in sedinta de luni a conducerii PD-L. "Am dat aici un exemplu: Agentia de Plati si Interventii in Agricultura impartea saptamana trecuta pliante impotriva presedintelui Traian Basescu in teritoriu. Acest exemplu l-am dat de la Suceava si cerem ministrilor si partenerilor de guvernare sa nu se foloseasca aceste institutii ale statului in lupta politica si sa-si vada de problemele lor. Slava Domnului, APIA trebuie sa faca plati pentru tarani, si nu altceva", a declarat Flutur. El a sustinut ca PD-L doreste sa previna repetarea acestor incidente, acesta fiind rostul solicitarii catre aliatii de la guvernare.
In alta ordine de idei, Flutur a spus ca procesul de consultare a filialelor PD-L privind continuarea colaborarii cu PSD nu a fost finalizat innca.