Colegiul CNSAS a decis ieri ca fostul ministru PSD al Justitiei Rodica Stanoiu a facut politie politica, au declarat surse apropiate membrilor Colegiului. Stanoiu poate contesta la CNSAS decizia Colegiului in termen de 15 zile de la primirea verdictului. Daca decizia ramane aceeasi, ea o poate contesta la Curtea de apel in termen de 30 de zile.
Decizia a fost luata cu 7 voturi "pentru", doua abtineri si niciun vot impotriva. "Cazul Stanoiu s-a lamurit. I se va transmite decizia", a declarat Mircea Dinescu, membru al colegiului CNSAS, fara a da detalii. El a spus ca Rodica Stanoiu poate contesta aceasta decizie. La 21 noiembrie, Rodica Stanoiu, insotita de avocatul sau, le-a povestit membrilor Colegiului CNSAS, pentru a doua oara, versiunea proprie privind notele informative ce ii sunt atribuite, reiterand faptul ca acestea sunt falsificate, reprezentand "o plastografie". Stanoiu a mai fost audiata de CNSAS, ea sustinand intr-o prima faza ca are doar dosar de urmarit, nu si dosar de retea. Tot atunci ea a avertizat ca aceia care dau publicitatii informatii cuprinse in dosarele verificate de CNSAS sunt pasibili de amenda si chiar de inchisoare. Ulterior, Stanoiu a mers la CNSAS, pentru a-si consulta dosarul de Securitate. Surse din CNSAS declarau atunci ca Stanoiu ar fi vazut "materialele care o incrimineaza".

Un nou vicepresedinte la CNSAS

Pe de alta parte, Ladislau Csendes a devenit noul vicepresedinte al CNSAS, iar Claudiu Secasiu si Constantin Buchet au fost reconfirmati in functiile de presedinte, respectiv secretar al acestei institutii, in urma alegerilor de ieri din Colegiul CNSAS.
Mircea Dinescu a declarat ca membrii Colegiului CNSAS au ales noul birou de conducere al acestui for. Dinescu a spus ca Secasiu (propus de PNL) si Buchet (propus de PRM) si-au pastrat functiile de presedinte, respectiv secretar in cadrul Colegiului CNSAS.
Dinescu a precizat ca Csendes (nominalizat de UDMR) a fost ales vicepresedinte al Colegiului. Surse apropiate CNSAS au declarat ca Csendes a castigat alegerile in fata lui Laurentiu Tanase (PSD), care si el isi dorea aceasta functie.