Presa a relatat recent ca Vasile Dancu ar urma sa se transfere la Administratia Prezindetiala, pe postul de consilier pe probleme de politica interna, al lui Cristian Preda, dupa alegerile europarlamentare. Vasile Dancu dezminte stirea pe blogul sau:
"Vroiam sa mai fac ceva saptamana asta si apoi sa ma apuc de scris. Dar vad ca nu se poate, daca nu scriu eu, ma scriu altii pe mine. Deci, nu este adevarata stirea privind numirea mea in functia de consilier la Cotroceni! Nu stiu cine lanseaza dumele astea, iar dupa plecarea mea din politica, nici macar nu inteleg de ce. In acest moment nu incurc pe nimeni. Daca vrea cineva postul de la Cotroceni si vrea vreo recomandare, pot s-o scriu chiar eu. Nu am auzit sa vrea PSD sa ma detaseze pe acest front, desi cica de acolo vine sursa ingrijorata de cariera mea politica".
Ca ar putea fi numit consilierul presedintelui Traian Basescu nu este singurul zvon care circula despre Dancu. Presa clujeana scrie ca fostul vicepresedinte al PSD i-ar da o mana de ajutor Elenei Basescu in campanie prin firma pe care o detine.
In articolul de pe blog, Vasile Dancu nu sufla nici un cuvant despre mana de ajutor pe care i-ar da-o Elenei Basescu.