Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, isi face lobby in partid pentru a prelua postul de premier, in eventualitatea unei remanieri guvernamentale. Surse democrat-liberale afirma ca Blaga ar putea fi propus ca premier de catre presedintele Traian Basescu, in cazul in care PSD se va retrage de la guvernare pana la alegerile prezidentiale sau daca se va decide o remaniere guvernamentala pentru a imbunatati imaginea lui Traian Basescu in campania pentru Cotroceni.
"Exista deja un curent in partid ce vizeaza o restructurare, fie prin eliminarea PSD, fie prin mentinerea protocolului dar cu schimbari majore atat la ministerele noastre cat si la cele social-democrate. Sigur ca in partid se vorbeste tot mai mult despre anularea parteneriatului cu PSD, in conditiile in care si la ei exista persoare care opteaza pentru retragerea de la guvernare", a afirmat un vicepresedinte din cadrul PD-L.
Acesta sustine ca Vasile Blaga ar putea deveni noul premier, pentru ca Traian Basescu sa poata incepe campania pentru prezidentiale cu un sef de guvern "mai putin uzat".
In eventualitatea in care se va recurge la aceasta varianta, surse din PD-L precizeaza ca o serie de ministri cu o imagine sifonata, precum Elena Udrea si Gheorghe Pogea, vor fi inlocuiti din functie.
Liderul PD-L, Vasile Blaga, afirma si el ca este necesara o restructurare in Guvern, pana la alegerile prezidentiale. Cu toate acestea, Blaga precizeaza ca premierul Emil Boc va aprecia momentul la care ar trebui sa se produca o astfel de restructurare.
"E momentul unei restructurari guvernamentale pana la alegerile prezidentiale. Personal mi-am exprimat in interiorul Coalitiei un astfel de punct de vedere, dar sigur ca premierul va aprecia la un moment dat cand va trebui facuta", a afirmat secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, la RealitateaFM
"Am fost obisnuit, ca secretar general al partidului, sa-mi rezolv problemele mele si ale partidului in interior partidului. Sunt un om disciplinat care stie sa respecte protocolul Coalitiei. Eu nu fac speculatii de dragul de a aparea in ziare sau de a produce stiri", a mai precizat Blaga.