Elena Udrea ar fi trebuit sa demisioneze din Guvern, dupa ce a votat in partid pentru varianta demisiei premierului Emil Boc. Aceasta este parerea ministrului de Interne, Vasile Blaga, citat de Evenimentul zilei.
In PDL apar doua divergente majore: atitudinea lui Udrea care l-a contestat pe Boc, dar a ramas in Guvern, si data alegerilor interne - noiembrie sau martie. In disputa pentru putere au inceput sa se contureze cel putin doua centre de influenta: unul in jurul lui Vasile Blaga- Adriean Videanu-Emil Boc, altul in jurul Elenei Udrea, alaturi de care s-au grupat "cotrocenistii".
Prima disputa a aparut la momentul remanierii, cand Udrea a cerut, fara succes, caderea lui Boc, obtinand insa sacrificarea din cabinet a lui Adriean Videanu si a lui Radu Berceanu. A doua apare in privinta atitudinii postremaniere a lui Udrea, o serie de ministri, printre care si Blaga, avansand ideea ca in locul acesteia si-ar fi dat imediat demisia din Guvern.
"Eu n-am fost sa vad explicatiile pe care le-a dat doamna Udrea. Dar cand ai astfel de abordari trebuie sa te gandesti ca faci parte dintr-o coalitie si astfel de abordari trebuie discutate in coalitie. Sa vedem, coalitia ar fi acceptat un nou guvern? Ma intrebati ce as fi facut eu. Eu n-as fi ramas (ministru - n.r.), dar asta este cu totul altceva", a declarat Vasile Blaga.
O pozitie similara are si ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. "Categoric, eu ma solidarizez total cu Guvernul. Daca as da un vot impotriva Guvernului, eu a doua zi as pleca", spune Tabara.
Elena Udrea a ales insa. Ramane. "Decizia a fost luata, subiectul este inchis", a raspuns Udrea, intrebata daca intentioneaza sa ramana in Guvernul Boc.