Doar o treime din dosarele operative ale DGIPI se afla in arhiva institutiei, restul documentelor regasindu-se in fisetele ofiterilor, a declarat ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, care a adaugat ca a sesizat Parchetul General cu privire la situatia a opt ofiteri.
Potrivit ministrului Internelor, in arhiva DGIPI nu au intrat decat sase persoane si nu se poate pune problema sa fi disparut documente. Ministrul a precizat ca o mare parte dintre dosarele operative ale directiei se afla in fisetele ofiterilor, acesta fiind motivul pentru care s-au intamplat "ilegalitati".
"In ultimii ani, in arhiva DGIPI au intrat doar sase persoane. Nu s-a luat nimic, dar din pacate doua treimi dintre dosarele operative se afla in fisetele ofiterilor si de acolo s-au putut intampla ilegalitati", a explicat Vasile Blaga.
In acest sens, Blaga a prezentat deputatilor din Comisia de Aparare situatia a opt ofiteri din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, fats de care s-au facut demersurile necesare pentru sesizarea Parchetului General.
Surse parlamentare au declarat ca Blaga le-ar fispus deputatilor ca a fost vorba initial de o sesizare la Parchet pentru sapte ofiteri carora li se retrasese certificatul ORNIS, dar ca ulterior s-au facut demersurile necesare si in cazul altui ofiter DGIPI. De asemenea, Blaga ar fi spus ca scurgerile de informatii din interiorul Serviciului au fost posibile si din cauza deficientelor existente in circuitul informatiilor clasificate in timpul mandatului lui Gelu Drajneanu.
Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a fost audiat in Comisia de Aparare din Camera Deputatilor in legatura cu arhiva DGIPI, dar si cu situatia transportului de munitie de la Babeni. La audieri au mai fost prezenti Dan Valentin Fatuloiu si Marian Tutilescu.