Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, ca va face tandem cu Cristian Diaconescu, candidatul PSD la Primaria Capitalei, el urmand sa candideze la functia de primar al Sectorului 5 si sa fie cap de lista pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti. "Voi face tot ce este posibil ca sa castigam Primaria Generala. Toata organizatia de Bucuresti e alaturi de Diaconescu", a declarat Vanghelie.
El a precizat ca Diaconescu a fost propunerea Organizatiei PSD Bucuresti, fiind "decizia cea mai buna pe care a luat-o organizatia de Bucuresti".
"Ne trebuia o solutie de imagine buna pentru ca sunt multe discutii in cadrul partidului si ma interesa solutia viabila. Diaconescu a fost propunerea si solutia pe care am gandit-o aseara (joi seara - n.r.), cu colegii mei de la Bucuresti. Aveam nevoie de imaginea cea mai buna si de partea de organizare si de forta mea", a spus Vanghelie.
Marian Vanghelie a recunoscut ca PSD a discutat si a ales dintre mai multe candidaturi posibile, el evocand patru astfel de candidaturi, respectiv cea a lui Oprescu, a lui Mitrea, a sa si a lui Diaconescu.
"A fost un joc de democratie corecta, in care am stabilit solutia cea mai buna. Au fost mai multe solutii si mai multe candidaturi: si Miron Mitrea, si eu, si Diaconescu, si Oprescu. Am venit cu solutia cea mai buna", a spus Vanghelie. "Eu am sa fac tandem cu Diaconescu, impreuna sa castigam Bucurestiul. Putem sa facem un tandem foarte bun", a mai spus Vanghelie.