Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, spune, intr-o inregistrare audio care circula pe internet, folosind un limbaj injurios, ca Mircea Geoana are "o gramada de defecte".

Vanghelie vorbeste in termeni acizi si despre colegii sai de partid, despre care spune ca sunt niste "lepre" si "idioti", care ar fi in stare sa-si dea si nevestele pentru a primi functii in PSD. "Astia-s niste lepre nenorocite, ma! Tu ce crezi, ca eu sunt indragostit de Geoana? Ce, e gagica? Da-l in p... mea ca are o gramada de defecte! Dar e vorba de cand te uiti tu in oglinda dimineata. Intelegi? Cum, ma, zic una si zic 'Aoleu, voi sunteti maine mai tari, sunt maine cu voi'? Cum dracu’ ma frate, ma? Eu am fost pe bulevard vagabond, astia au stat la facultate si n-au invatat nimic, da-i dracu’ de idioti! Pe cuvantul meu de onoare, n-au invatat nici principiile elementare ale bunului-simt! Nimic n-au, astia isi vand nevestele, asculta-ma ce-ti spun! Ca sa le dai o functie, iti da neveste (sic!)", se arata in inregistrare. "De aia arata emisiuni la Diaconescu cu alea, cum ii zice...", mai spune seful pesedistilor bucuresteni, facand o aluzie la emisiuni de la OTV avand ca subiect swingerii.

A fost un spirit de gluma...

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustine ca exprimarea sa din inregistrarea audio postata pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu a fost "un spirit de gluma" la adresa presedintelui partidului, Mircea Geoana.
Intrebat despre inregistrarea audio in care foloseste un limbaj ireverentios la adresa lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie a raspuns: "A fost o gluma, eram suparat ca ieseam de la o discutie si vorbeam de realitatea din partid, din pacate. Asta e viata, toata lumea vrea functii si nu intelege nimic".
El a insistat ca apelativele folosite la adresa lui Geoana au constituit o gluma.
"Cea privitoare la presedinte era o gluma, era in spiritul unei glume tocmai sau sub pretextul sa nu banuiasca cineva ca eu sunt de dimineata pana seara cu gandul la Mircea Geoana", a adaugat Vanghelie.
El a precizat, raspunzand unor intrebari, ca Geoana nu i-a cerut explicatii.
"Nu am discutat (cu Geoana - n.r.). Caracterul meu nu se schimba. Mircea Geoana stie ca sunt un tip ferm. Cand vreau un lucru, vreau, cand nu vreau, nu vreau. Nu sunt legat ombilical de Mircea Geoana. Am spus ca il votez pentru ca dimineata, cand ma scol, sa nu imi fie rusine sa ma uit la mine. Pentru ca erau altii lipiti de Mircea Geoana in campanie ca timbrul pe scrisoare si a doua zi i-au cerut demisia", a mai afirmat Vanghelie.

Marean spune bancuri cu Geoana si Vantu

Liderul PSD Bucuresti le-a spus marti membrilor Consiliului organizatiei un banc despre vizita lui Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vantu: "Stiti care este cel mai bun banc cu Geoana si Vantu? - Care e cel mai bun SPA? La domnul Vantu! Te duci cinci minute si te lasa cinci ani!", a spus Vanghelie, starnind zambete si ironii in sala de sedinta.
Vanghelie a mai spus ca Mircea Geoana are multe lipsuri, el apreciind ca vizita acestuia la Sorin Ovidiu Vantu, in timpul campaniei electorale, a fost o greseala care a afectat foarte mult PSD.
"Mircea Geoana are foarte multe lipsuri. A gresit foarte mult. Eu cred ca a gresit Mircea Geoana, vizita la SPA ne-a afectat foarte mult", a spus Vanghelie.
El a aratat ca in PSD doar Ion Iliescu a castigat alegerile si a adus voturi partidului, spre deosebire de Adrian Nastase si Mircea Geoana.
"Singurul care nu face jocuri in partid este Ion Iliescu. In rest, toti, inclusiv eu, facem jocuri", a adaugat Vanghelie.
El a precizat, totodata, ca, in opinia sa, nu din cauza vizitei lui Geoana la Vantu s-au pierdut alegerile.
Vanghelie a adus in discutie, in acest sens, faptul ca propunerile benefice facute de unii sau altii dintre liderii din partid sunt atacate imediat de altii si a facut apel la a se inceta aceasta lupta interna.
El a aratat ca in acest moment se vorbeste de scindarea PSD, dar s-a intrebat, retoric, daca partidul nu s-a scindat in momentul in care o parte dintre liderii PSD au solicitat Congres extraordinar si demisia actualei conduceri.

Lista care ar putea rupe PSD

1.703 delegati vor participa, pe 20 februarie, la Congresul PSD, potrivit unei liste provizorii intocmite la inceputul saptamanii de conducerea centrala a partidului. Dintre acestia, nu mai putin de 225 fac parte din organizatia Bucuresti, filiala condusa de Marian Vanghelie avand cel mai mare numar de delegati.
Pe langa aceasta, Vanghelie va garanta pentru Mircea Geoana si voturile celor 21 de reprezentanti ai organizatiei Ilfov si celor 31 de la Giurgiu.
Intentia lui Mircea Geoana de a impune un vot pe echipe este cel de-al doilea motiv pentru care tabara adversa ridica problema scindarii PSD. "Un vot pe echipe ar fi complicat si ar duce la rezultate nedorite. Eu sper ca nu vom ajunge in situatia scindarii partidului", a declarat Ion Iliescu.