Proaspatul presedinte al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, dupa anuntarea rezultatelor votului, ca este "produsul organizatiei" si i-a asigurat pe membrii acesteia ca nu ii va dezamagi. Evenimentul nu a fost lipsit de fluieraturi si huiduieli.
Vanghelie a declarat ca agitatorii de la Conferinta municipala extraordinara a filialei, a caror atitudine l-a nemultumit pe de Ion Iliescu, erau sustinatori ai lui Robert Negoita. Negoita a fost unul dintre contracandidatii lui Vanghelie la functia de presedinte al PSD Bucuresti, el anuntandu-si insa, cu cateva ore inaintea inceperii Conferintei municipale, retragerea din cursa. Liderii TSD au exprimat in repetate randuri atitudini critice la adresa lui Vanghelie, dupa ce acesta si-a anuntat oficial candidatura.

Iliescu s-a simtit "jignit"

Comportamentul membrilor PSD Bucuresti l-a deranjat pe presedintele Ion Iliescu, care a intervenit la microfon, afirmand ca o conferinta de partid nu este "un stadion de fotbal cu fluieraturi", si a calificat gestul ca fiind "indecent si imoral". Iliescu s-a declarat "jignit" si "profund dezamagit" de acest comportament al delegatilor PSD, intrebandu-se cine "i-a adus" pe cei care au fluierat si daca acestia sunt "delegati sau agitatori". Dupa ce a inceput votul pentru functia de presedinte al PSD Bucuresti, Ion Iliescu s-a indreptat spre iesirea din sala in care s-a desfasurat conferinta organizatiei, el intorcandu-se din drum, aproape de iesire, pentru a avea o scurta discutie cu Vanghelie. Iliescu l-a apostrofat pe acesta pentru modul de organizare a evenimentului, care a permis accesul de nemultumire al unora dintre delegati, spunandu-i: "Cum este posibil ca nimeni sa nu faca nimic, cum este posibil ca nimeni sa nu se revolte?".

"Sunt produsul dumneavoastra"

"Sunt produsul dumneavoastra si nu am sa va dezamagesc", a afirmat Vanghelie dupa ce a fost desemnat castigator al alegerilor pentru functia de presedinte al PSD Bucuresti. In discursul final, el a spus ca ii va sprijini pe tinerii din organizatie. De asemenea, el a spus ca PSD Bucuresti va initia atacuri mai sustinute la adresa actualei guvernari. Conferinta extraordinara de alegeri a PSD Bucuresti s-a incheiat avand ca fundal sonor melodia "Simply the best" a Tinei Turner.