Presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca il vede pe Sorin Oprescu, liderul filialei, al treilea om in partid, dupa ce acesta a afirmat ca nu a luat inca nicio decizie cu privire la o posibila candidatura la sefia PSD. Totodata, Oprescu a dezmintit faptul ca in spatele acestei decizii s-ar afla Adrian Nastase.

Sorin Oprescu nu s-a decis daca va candida sau nu la functia de presedinte al PSD, Vanghelie afirmand ca acesta le-a spus liderilor organizatiei, in timpul sedintei Biroului Executiv al filialei, ca ii va informa atunci cand se va decide pentru ce functie de conducere la nivel national va candida. Intrebat daca il va sustine pe Oprescu in cazul in care acesta va candida la functia de presedinte al PSD Bucuresti, Vanghelie a spus: "Dupa ce ne informeaza, o sa analizez. Intai sa ne informeze". Pe de alta parte, prese-dintele executiv al PSD Bucuresti a afirmat ca il vede pe Oprescu ca fiind al treilea om in partid, "dupa Ion Iliescu si Mircea Geoana", el replicand intrebarii daca Oprescu ar trebui sa candideze la presedintia PSD, la o functie de vicepresedinte sau sa ramana liderul organizatiei bucurestene. Referindu-se la unele propuneri de modificare a Statutului PSD in sensul ca presedintele ales al partidului sa isi desemneze echipa de conducere, Vanghelie a apreciat ca Mircea Geoana trebuie sa isi aleaga echipa "negociata impreuna cu toate organizatiile si cu presedintii de filiale".

Candidatura fara implicarea lui Nastase

Pe de alta parte, Oprescu a declarat ca se simte jignit de informatiile despre o presupusa implicare a lui Adrian Nastase in aceasta intentie inca nematerializata. Intrebat daca este adevarat ca Adrian Nastase ar sta in spatele intentiei sale de a candida la functia de presedinte al PSD, Oprescu a raspuns: "Dumneavoastra chiar credeti ca Adrian Nastase are nevoie ca cineva sa stea in spatele lui sau ca Sorin Oprescu are nevoie sa stea in spatele cuiva? Chiar ma simt jignit. Ideea nu a existat, a provenit din presa".
In acelasi timp, si presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a discreditat ideea unei implicari a lui Nastase intr-o eventuala candidatura a lui Oprescu la sefia partidului. "Nu cred acest lucru. Daca as crede acest lucru, as fi suparat pe prietenul meu, Sorin Oprescu", a spus el.

Un zvon lansat de "idioti"

Vanghelie a spus ca Nastase a avut, probabil, in intentie sa lanseze o platforma in PSD cu prilejul Consiliului National al partidului, care se va desfasura la 3 noiembrie, dar ca si-a schimbat ideea si ca vrea sa tina doar un discurs. "Iar eu imi mentin ideea, ca tin foarte mult ca dansul (Adrian Nastase - n.r.) sa se duca acasa, la pensie", a spus Vanghelie. Adrian Nastase declarase la sfarsitul saptamanii trecute ca la Consiliul National va rosti un discurs pe tema schimbarii strategiei partidului, negand informatiile potrivit carora va lansa o platforma si calificand drept zvon lansat de "idioti" afirmatiile conform carora l-ar sustine pe Oprescu la sefia PSD.
Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a transmis ieri un mesaj din partea "membrilor" de partid, afirmand ca acestia considera ca discutia legata de candidaturile pentru diverse functii este prematura.