Unii lideri ai PSD, printre care Marian Vanghelie, Liviu Dragnea si Viorel Hrebenciuc, intentioneaza sa ceara, luni, in Biroul Permanent National, retragerea sprijinului politic pentru ministrul de Interne, Gabriel Oprea, au declarat pentru Mediafax surse din partid.
Potrivit surselor citate, cei trei lideri ai PSD intentionau sa solicite membrilor BPN un vot in legatura cu retragerea sprijinului politic acordat ministrului Gabriel Oprea, dupa ce acesta a facut propunerile de secretari de stat la MAI fara acordul conducerii PSD.
Aceleasi surse au aratat ca, desi teoretic doar Comitetul Executiv ii poate retrage sprijinul politic lui Oprea, Biroul Permanent National poate sa ia aceasta decizie, apoi sa ii solicite premierului revocarea din functie a ministrului Oprea, un eventual CEX ulterior urmand ca doar sa aprobe formal retragerea sprijinului politic.
De asemenea, liderii PSD urmeaza sa solicite premierului Emil Boc, in cadrul intalnirii PSD - PDL, care ar trebui sa aiba loc marti, revocarea din functie a secretarilor de stat numiti la MAI.