Mircea Geoana, presedintele PSD, a anuntat joi ca varianta pe care va merge conducerea partidului este de a valida decizia PSD Bucuresti privind candidatura primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, la Primaria Generala a Capitalei.
Geoana a afirmat, dupa o intalnire intre liderii PSD, cei ai organizatiei din Bucuresti si conducerea echipei de campanie, ca propunerea filialei bucurestene, ca Marian Vanghelie sa candideze la primaria Capitalei, se bucura atat de sprijinul sau, cat si al conducerii partidului. "Cred ca putem spune ca in acest moment propunerea noastra pentru candidatul la functia de primar al Capitalei este Marian Vanghelie. Este o varianta combativa si cu sanse de succes", a adaugat el.
Geoana s-a declarat convins ca Vanghelie va intra in turul doi al alegerilor pentru Primaria Capitalei, insa a evitat sa se pronunte asupra unor eventuale colaborari cu alte partide pentru sprijin in turul doi.
Liderul PSD a mai afirmat ca, in urma intalnirii cu echipa de campanie si cu liderii Organizatiei PSD Bucuresti, s-au mai decis candidatii social-democratilor la trei dintre primariile de sectoare.
Geoana a precizat ca presedintele PSD Bucuresti Sector 1, Dan Tudorache, va candida la Primaria acestui sector, Neculai Ontanu va candida la Primaria Sectorului 2, in timp ce la Sectorul 4 va candida Vasile Mihalache.
Legat de posibila candidatura ca independent a lui Sorin Oprescu, Geoana a spus ca a vorbit cu acesta dupa aparitia in presa a unor informatii pe aceasta tema. "Am vorbit cu Sorin, se pare ca are aceasta intentie. Sper ca se va gandi de doua ori inainte sa ia aceasta decizie, pentru ca este clar ca Organizatia PSD Bucuresti il sprijina in acest moment pe Marian Vanghelie. Nu cred ca va fi un lucru bun si ar fi un risc de canibalizare a voturilor PSD", a precizat Geoana.