Primarul pesedist al sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, si-a luat in serios rolul de presedinte executiv al PSD Bucuresti, functie pe care a capatat-o recent. El a atacat ieri tot ce misca in tabara Puterii, ba chiar a tras si pe alaturi, criticand un coleg de partid.

Marian Vanghelie sustine ca numirea lui Gheorghe Pogea in functia de "city manager" reprezinta un "artificiu" al primarului general Adriean Videanu. El considera ca scopul lui Videanu prin numirea "acestui maimutoi, Pogea" este de a cheltui banii alocati Primariei Capitalei. "Daca crede Videanu ca se poate ascunde in spatele lui Pogea, se insala. El doreste prin numirea unui maimutoi sa cheltuie banii. PD vrea sa jefuiasca prin acest maimutoi Pogea. Este vorba de o structurare fantomatica. Lui Videanu ii e frica sa-si asume el responsabilitatea, si numirea lui Pogea este un artificiu", a declarat Vanghelie.
Primarul sectorului 5 l-a avertizat pe Adriean Videanu ca, in cazul in care PSD va ajunge la putere, va face verificari amanuntite la nivelul Primariei Capitalei si ii va da afara pe toti cei prinsi cu nereguli.
Visele erotico-politice ale primarului
In acelasi timp, Vanghelie pretinde ca "gruparea mafiota Patriciu-Tariceanu a decis sa o omoare pe Mona Musca" si a spus ca "Patriciu a avut un vis erotic cand s-a gandit la o alianta a PNL cu PSD". "Parca traiesc un vis. Parca imi aduc aminte cum o gasca de oligarhi din jurul lui Adrian Nastase decidea pe cine mai omoara azi. Asa se intampla si cu aceasta gasca de hoti, care a jefuit Romania si care decide soarta unor oameni precum Mona Musca", a constatat Vanghelie.
Pe de alta parte, Vanghelie a sustinut ca "Patriciu a avut un vis erotic cand s-a gandit la o alianta a PNL cu PSD. Nu cred ca exista cineva in PSD care vrea sa-i gireze in continuare afacerile lui Patriciu si ale papusii sale Tariceanu". Primarul sectorului 5 crede ca inca mai exista voci in PSD care viseaza "la o miuta cu PNL".
Dancu, urmatorul pe lista
Trecand in alt registru, Vanghelie l-a avertizat pe senatorul PSD Vasile Dancu ca "s-ar putea sa aiba o surpriza", daca mai "zice ceva" despre el. "Un anume parlamentar PSD Vasile Dancu mananca despre mine tot felul de acadele, bombonici si alte dulciuri. Il avertizez ca, daca mai zice ceva despre mine, s-ar putea sa aiba o surpriza", a afirmat Vanghelie.
El a sustinut ca Dancu nu are niciun fel de atitudine fata de "prietenii sai Berceanu, Blaga si Videanu", insa "comenteaza prea mult despre partid".
"Dansul este cel mai mare disident din partid", a mai spus Vanghelie.
Presedintele Departamentului de Strategie si Reforma din PSD,Vasile Dancu, declara la sfarsitul lunii trecute ca alegerile de la PSD Bucuresti arata ca aceasta organizatie nu cauta decat sa se stabilizeze, fara a fi capabila sa furnizeze lideri nationali reprezentativi.