Intr-o statistica neoficiala, Partidul Social Democrat are cei mai multi posesori de arme de vanatoare si, in acelasi timp, vanatori impatimiti.
Acestia sunt Adrian Nastase, care este si presedintele de onoare al ANVPS, Nicolae Vacaroiu, Ion Dumitru, fostul director general al Romsilva. Numai in judetul Arges, vanatori pesedisti sunt Filip Georgescu, Constantin Nicolescu, Constantin Tamaga, Ion Mihailescu, Constantin Istratescu, presedintele AJVPS si, nu in ultimul rand, Ion Dumitru, edilul-sef al comunei Albota, care are cea mai impresionanta colectie de arme de vanatoare. Tot in Arges, liberalii au si ei un vanator, pe directorul Directiei Agricole, Corneliu Vasilescu, in timp ce democratii si PRM-istii nu au nici un posesor de permis de vanatoare.
Directorul Directiei Silvice Pitesti spune ca in 2005 nici unul dintre vanatorii de marca din PSD nu a mers la vanatoare in Arges si nici nu a solicitat acest lucru. De asemenea, primul vanator al tarii, Adrian Nastase, n-a mai indraznit sa dea iama in fondurile de vanatoare din judet, ca pe vrea cand era prim-ministru. (A.N.)