Gheorghe Ialomitianu, Ion Ariton, Valerian Vreme, Ioan Botis, Anca Boagiu, Valeriu Tabara sunt cei sase noi ministri ai Guvernului Boc, desemnati dupa sedinta de Colegiu Director al PDL. Primii patru sunt cvasi-necunoscuti, ultimii doi se intorc la sefia ministerelor dupa 10, respectiv 16 ani.
'Desemnat ministru de Finante in locul independentului Sebastian Vladescu, Gheorghe Ialomitianu este un politician destul de putin cunoscut. Vicepresedinte al Comisiei de buget, finante si banci, Ialomitianu are 51 de ani, este deputat de Brasov si a terminat Universitatea de Vest din Timisoara, fiind doctor al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Aflat la primul mandat de parlamentar, Ialomitianu a fost director la Finante in Brasov.
Nici inlocuitorul lui Adriean Videanu la sefia Ministerului Economiei, Ion Ariton nu e chiar mai celebru. De profesie economist, Ariton a lucrat vreme de 10 ani la Petrom, pana in 2003, pentru ca in perioada 2005 - 2007 sa fie numit prefect al judetului Sibiu. A fost practic momentul in care Ariton a intrat in planul secund al politicii mari.
Inlocuit din functie de Guvernul Tariceanu, dupa ce PD a fost exclus de la guvernare, Ariton s-a judecat cu Executivul si si-a castigat scaunul in instanta. Ce-i drept, dupa ce ajunsese senator pe listele PDL in toamna lui 2008. Din decembrie 2008 este presedintele Comisiei de buget-finante din Senatul Romaniei. Totusi scurta sa cariera de senator nu pare nici ea una incununata de glorie.
In dreptul sau, potrivit site-ului institutiei, nu figureaza nicio initiativa legislativa.
Absolvent al Facultatii de Stiinte Economice din Timisoara, Ariton are trei imobile in judetul Sibiu si este actionar la Banca Carpatica, controlata de omul de afaceri sibian, Ilie Carabulea.
Deputatul Valerian Vreme e si el la fel de necunoscut. Vreme ii ia locul lui Gabriel Sandu la Comunicatii si este considerat un apropiat al lui Theodor Stolojan. Deputatul Valerian Vreme a facut lobby pentru pasapoartele biometrice anul trecut intr-o intalnire cu reprezentanti al clerului din Onesti. Printre propunerile sale legislative pe domeniul comunicatiilor se numara o lege privind masurile de securitate ale sistemelor informatice si o alta privind interoperabilitatea sistemelor informatice. Valerian vreme a declarat ca nu sustine măsura majorarii TVA, sustinand taierea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%. Valerian Vreme este de profesie inginer şi a fost membru al Consiliului Local Onesti pana in decembrie 2008. Din decembrie 2007 este vicepresedinte al PD-L Onesti si membru in BJ PD-L Bacau.
In 2001 a fondat clubul ROTARY Onesti.
Venind din judetul dominat de vicepresedintele PDL Ioan Oltean, deputatul Ioan Botis intra si el in galeria de succes a ministrilor necunoscuti ai noului guvern Boc.
In varsta de 43 de ani, Botis este de profesie inginer, doctorand, a fost viceprimar de Bistrita intre 2001-2004, dar pe listele PSD. Din 2008 este deputat de Bistrita, adica din fieful vicepresedintelui PDL Ioan Oltean.
Spre deosebire de ceilalti patru, noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu si cel al Agriculturii, Valeriu Tabara, fac parte din categoria consacratilor in politica.
Considerata de-a lungul timpului una din protejatele lui Traian Basescu, Boagiu l-a inlocuit pe acesta la sefia Ministerului Transporturilor in vara lui 2000.
In acelasi an a fost aleasa deputat de Bucuresti, pentru ca in perioada 2005 - 2007 sa fie ministra Integrarii Europene.
In 2004 este aleasa deputat din nou, iar in 2008 senator de Bucuresti.
In prezent este vicepresedinte al Senatului, numele sau fiind vehiculat drept posibila sefa a Senatului, in locul lui Mircea Geoana.
Valeriu Tabara se intoarce la sefia Ministerului Agriculturii dupa 16 ani, desi numele sau fusese vehiculat ca varianta si anul trecut. Ce-i drept atunci fusese desemnat de PUNR al carui presedinte a fost vreme de patru ani. A intrat in 2004 in PD si se afla la al patrulea mandat de parlamentar.