Provocat de presa, fostul lider al PNL, Valeriu Stoica, l-a acuzat ieri pe omul de afaceri Dinu Patriciu de "performanta" de a-i dezbina pe liberali si de a face din PNL partidul sau de buzunar. La randul sau, Theodor Stolojan a preferat sa nu faca comentarii, deoarece Patriciu a fost mereu impotriva Aliantei, a unitatii dreptei si a sustinut varianta PNL-PSD.
Fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a declarat ieri ca "performanta" realizata de Dinu Patriciu in politica a fost dezbinarea liberalilor si ca, mai nou, aceasta performanta culmineaza cu "incercarea de scoatere de pe scena politica a ultimul partid istoric". Valeriu Stoica a subliniat ca "sub bagheta lui Patriciu, Tariceanu si Olteanu, PNL este astazi in situatia de a repeta esecul PN„CD", a spus Stoica. Referitor la declaratiile recente ale omului de afaceri, Stoica a spus ca "paranteza" care s-a inchis este cea in care "PNL a urcat de la 1% la peste 20% in sondaje si, ca urmare, Romania a putut sa aiba un premier liberal dupa aproape 70 de ani". "Pledoaria pe care in mod insistent o face Dinu Patriciu in favoarea aliantei PNL-PSD este suficienta prin ea insasi pentru a demonstra cum este personajul in discutie", a mai spus fostul liberal. El a explicat ca, de multi ani, Patriciu "incearca sa transforme PNL intr-un partid de buzunar, pe care sa il foloseasca in scopul negocierii intereselor economice proprii".

Stolojan nu vrea sa comenteze

La randul sau, fostul presedinte liberal Theodor Stolojan a precizat ieri, pentru Mediafax, ca nu doreste sa comenteze declaratiile lui Dinu Patriciu despre el si despre Valeriu Stoica, pe motiv ca omul de afaceri "a fost mereu impotriva Aliantei, a unitatii dreptei si a sustinut varianta PNL-PSD".
"Nu cred ca trebuie comentat", a spus pe un ton iritat fostul consilier prezidential, mentionand ca nu il intereseaza personajul Dinu Patriciu. La randul sau, omul de afaceriu a declarat luni seara, intr-o emisiune televizata, ca prin excluderea lui Valeriu Stoica si Theodor Stolojan s-a inchis o paranteza in PNL si a caracterizat anii in care acestia au condus partidul drept "o perioada de brambureala".