Machiavelli. ro informeaza: 'De ce crede Valeriu Stoica ca s-ar putea sa existe "momente mai tensionate" in PDL'
Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a declarat miercuri la Radio France International ca se asteapta la momente tensionate in partid in perioada urmatoare, dar crede ca ele nu vor pune in pericol unitatea acestuia.
Valeriu Stoica spune ca in clipa de fata se contureaza tendintele in PDL. "Nu cred ca e vorba de o cearta, cred ca e vorba de conturarea unor tendinte si ramane de vazut daca aceste tendinte se vor infrunta la Conventia Nationala sau daca pana atunci, pe baza negocierii interne, se va ajunge la o formula, care sa reuneasca toate fortele PDL. Indiferent daca va fi competitie sau va fi o formula negociata, important este ca unitatea Partidului Democrat Liberal sa fie pastrata. Nu cred ca ea este in pericol. Toti liderii PDL, indiferent de generatia careia ii apartin sunt constienti in momentul de fata de necesitatea unitatii partidului", a declarat vicepresedintele formatiunii democrat-liberale.
Liderul PDL se asteapta si la "momente mai tensionate", dar care vor fi depasite, in opinia sa: "S-ar putea ca-n perioada urmatoare sa fie si momente mai tensionate. Nu cred insa ca ele vor fi atat de grave, incat sa puna in pericol aceasta unitate a partidului. Toti liderii pe care ii are in momentul de fata PDL sunt constienti ca forta PDL sta pe de o parte in unitate, iar pe de alta parte, in modernizare, in dezvoltare institutionala".
In ceea ce priveste alegerile interne din luna mai, Valeriu Stoica spera intr-o echipa de conducere credibila. "Exista doua variante : una a competitiei si una a negocierii interne. Indiferent care este varianta, este important ca PDL sa aleaga o echipa, care sa se bucure de credibilitate interna si externa. Din acest punct de vedere, eu cred ca experienta liderilor traditionali trebuie sa fie unita cu ideile inovatoare si curajul unor oameni politici, care se afirma in momentul de fata. Daca vom face o echipa care sa imbine ambele atuuri, atunci PDL are sanse sa infrunte coalitia de stanga, cu sanse serioase si in 2012 si mai ales in 2014", a conchis vicepresedintele PDL al RFI.