Valeriu Stoica, fost presedinte al PNL, a fost exclus miercuri din partid de organizatia sectorului 5, cu sapte voturi pentru, unu impotriva si o abtinere. Ca si in cazul lui Stolojan, motivul excluderii a fost incalcarea repetata a statutului.
Presedintelele filialei 5 a PNL, Dan Meran, a declarat ca Valeriu Stoica tocmai a participat la lansarea platformei de revigorare a PNL, impreuna cu Theodor Stolojan, fapt care arata ca Stoica nu mai reprezinta PNL. Meran a spus ca votul a fost secret si ca Delegatia Permanenta a PNL a propus o rezolutie pentru validarea votului, rezolutie care a fost adoptata. Potrivit acestuia, au fost membri care au incercat sa-l convinga pe Valeriu Stoica sa demisioneze, pentru a evita sa fie exclus, dar el a refuzat. Valeriu Stoica a declarat, la finalul sedintei de excludere, ca nu poate sa nu constate ca liberalii care sponsorizeaza PSD nu patesc nimic, in timp ce membrii PNL care critica liderii partidului sunt exclusi.
De la 1 septembrie pana in prezent, din PNL au fost exclusi Mona Musca, Ioan Ghise, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Theodor Stolojan, Radu F. Alexandru, cu exceptia Monei Musca, toti aderand la platforma liberala. Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ieri ca excluderile din PNL vor continua "atata timp cat nu vor fi respectate deciziile conducerii".
"Ii avertizez pe toti membrii PNL ca trebuie sa respecte statutul. Cu alte cuvinte, facem o distinctie intre ceea ce inseamna dreptul la opinie si ceea ce inseamna o structura de partid democratica", a amenintat Tariceanu.