Versiunea initiala a politiei a fost ca tanarul s-ar fi intoxicat cu fum in timpul actiunii de protest din 7 aprilie.
"Valeriu Boboc a fost aruncat peste geam si a fost gasit sub peretele Parlamentului. Asa m-au informat organele de forta. Am aflat atunci seara despre acest caz. L-au gasit atunci cand au inceput sa verifice cladirile. Se vorbeste ca asa a fost situatia". Declaratia apartine fostului presedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, lansata in cadrul postului Pro TV Chisinau.
Valeriu Boboc, un tanar de 23 de ani, a decedat, potrivit expertilor internationali, in urma loviturilor in seara protestelor din 7 aprilie, scrie Unimedia.md. Familia considera ca tanarul a murit dupa ce a fost batut cu cruzime de catre politie, deoarece corpul este plin de vanatai.
Versiunea initiala a politiei a fost ca tanarul s-ar fi intoxicat cu fum in timpul actiunii de protest din 7 aprilie. Ulterior, o expertiza internationala a demonstrat ca Valeriu Boboc a decedat in urma loviturilor.
UNIMEDIA precizeaza ca la protestele din 7 aprilie au participat in jur de 30.000 de tineri, care si-au manifestat dezacordul cu victoria comunistilor si falsificarea alegerilor.