Corneliu Vadim Tudor a declarat ca PRM cere destituirea din functie a presedintelui Basescu si a premierului Tariceanu si organizarea de urgenta a alegerilor anticipate, parlamentare si prezidentiale. C.V. Tudor a precizat ca PRM va colabora cu PSD pentru suspendarea din functie si "anchetarea penala" a lui Traian Basescu.
Potrivit liderului PRM, Basescu si Tariceanu sunt "prizonieri ai unor grupuri de interese, care jefuiesc, cu metoda, Romania". "Ei au venit impreuna, au gresit tot impreuna si este evident ca numai impreuna trebuie sa cada", a apreciat Vadim Tudor. Acesta a aratat ca nu sustine varianta unei motiuni de cenzura pentru ca o astfel de procedura ar permite doar caderea premierului nu si pe cea a presedintelui. "O motiune de cenzura ar dezechilibra situatia, in sensul ca ar putea duce la caderea Guvernului Tariceanu, dar la supravietuirea lui Traian Basescu, situatie inacceptabila", a mai afirmat liderul PRM.
C.V. Tudor a mai tinut sa precizeze ca PRM a cerut, inca de acum un an, suspendarea lui Basescu din functie, pe motiv ca acesta "se afla in incapacitatea mintala de a conduce tara". El a mai spus ca el a dat presei si Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti un Memorandum elaborat de Administratia Prezidentiala in 2004. Respectivul Memorandum, care se referea la jaful din Petromidia, l-ar fi facut pe Dinu Patriciu sa redac teze o replica materializata in documentul care a insotit biletelul premierului. (Carmen Corbu)