Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca isi va vinde colectia de autografe celebre, manuscrise si documente istorice, colectia numismatica si biblioteca de peste 10.000 de volume, dintre care unele sunt carti rare, pentru a face rost de banii necesari infiintarii unui post de televiziune.
El a afirmat ca printre obiectele pe care doreste sa le vanda se afla un document autograf Constantin Brancoveanu, din anul 1696, ultimele 80 de pagini scrise de Nicolae Iorga si texte scrise si semnate de Mihai Eminescu.
Liderul PRM a aratat intr-o conferinta de presa ca autografele celebre apartin, printre altii, lui Napoleon, Robespierre, Abraham Lincoln, Victor Hugo, Honoré de Balzac, Henri Bergson, Aram Haceaturian, Regina Elisabeta a II-a si Mihail Gorbaciov.
Pe de alta parte, Vadim Tudor a spus ca la acest post de televiziune pot cumpara actiuni a€žtoti romanii sau strainii corectia€œ, mentionand ca, pana in prezent, a respins mai multi investitori dispusi sa cumpere actiuni deoarece nu au raspuns criteriilor sale de integritate.